Esport

sge

Les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes celebren la 41a edició amb nou circuit fix a Lliçà d'Amunt

query_builder   2 setembre 2021 15:26

event_note Nota de premsa

Les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes celebren la 41a edició amb nou circuit fix a Lliçà d'Amunt

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la 41a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, prova emblemàtica que enguany celebrarà la 41a edició amb la novetat d’estrenar un circuit fix que contribuirà a fer evolucionar la prova.
sge

La competició, que es celebrarà entre el 3 i el 5 setembre a Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental), torna després d’un any d’absència per la Covid-19 reunint uns 150 pilots de 37 equips diferents, una xifra que el Grup 24 Hores, organitzador de la cita, considera molt positiu donat el context de pandèmia en què ens trobem, que obligarà a complir unes condicions estrictes.

La presentació ha comptat amb la presència del president del Grup 24 hores, Francesc Padró, que ha explicat els detalls i les novetats de la prova, l’única competició de 24 hores del món de resistència en ciclomotor. Els han acompanyat Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d'Amunt; Josep Maria Mañé, president de la Federació Catalana de Motociclisme, i Joan Naudó, vicepresident de l’entitat, així com alguns dels pilots participants, patrocinadors i col·laboradors.

Francesc Padró ha reconegut que “ha estat complicat” organitzar la prova a causa de les restriccions sanitàries i l’adequació del nou traçat, però s’ha felicitat de “l’allau d’inscripcions” rebudes un cop es va confirmar la disputa de les 24 Hores. També ha destacat el “nivell espectacular” dels pilots presents, i ha destacat el fet, “únic al món”, que en un mateix cap de setmana coincideixin aquesta prova amb les 24 hores de Barcelona d’Automobilisme del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Per la seva banda, Anna Caula ha expressat novament el suport del Govern a les 24 Hores, que mostren “la força i l’ADN de l’esport català” i el “segell propi” que té cada comarca del país. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha exposat que la cita aglutina els valors de l’esport, com el treball en equip, amb “un poble implicat en un projecte que estimen”, i la promoció de la diversitat de gènere en la pràctica esportiva, alhora que ha agraït el seu paper en la “promoció de la marca Catalunya a l’exterior”.

Finalment, Ignasi Simón ha destacat que, tot i els 41 anys de vida de les 24 Hores, l’entitat organitzadora “manté la mateixa il·lusió del primer dia”, i ha mostrat la satisfacció perquè “amb l’esforç conjunt” serà realitat un esdeveniment marcat per l’estrena del nou circuit fix i no desmuntable, que serà “exclusiu” per a la disputa d’aquesta prova.  

El nou traçat, ubicat a Lliçà d'Amunt com l’anterior, és un realitat gràcies a l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa Mango, propietat d’una part dels terrenys, que els cedeix durant 25 anys al Grup 24 Hores per fer-los servir com a escenari de la cursa. El nou espai també podrà acollir ocasionalment altres activitats lúdiques relacionades amb el món de l'esport.

Les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes són una cursa única en el seu gènere, tant pel que fa al seu circuit com a la durada i a la cilindrada dels vehicles participants -totes motocicletes de no més de 50 cc-. Abans de la pandèmia, reunien més de 30.000 persones a la població vallesana.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 1801

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia