Mossos d'Esquadra

plantació marihuana a la RPMN

Desmantellades dues plantacions de marihuana que ocupaven mitja hectàrea del Parc Natural del Montnegre i el Corredor a Sant Celoni

query_builder   3 setembre 2021 07:14

event_note Nota de premsa

Desmantellades dues plantacions de marihuana que ocupaven mitja hectàrea del Parc Natural del Montnegre i el Corredor a Sant Celoni

. Les plantacions eren grans superfícies talades d’arbres on s’hi havien cultivat 6.412 plantes de marihuana i on també s’hi van localitzar 32 quilos de cabdells de marihuana dessecats

. La col·laboració ciutadana va ser determinant per localitzar les plantacions

. Els dos arrestats han ingressat a presó per aquests fets

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers van detenir el 31 d’agost dos homes de 46 i 26 anys i de nacionalitat Albanesa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar unes setmanes abans arran d’una informació que van facilitar la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) i la Unitat de Guarderia Forestal del Parc Natural del Montnegre gràcies a la col·laboració ciutadana que ubicava una gran extensió d’arbres talats en una zona de la riera de Fuirosos a Sant Celoni.

Arran d’aquesta informació els investigadors van veure que l’espai creat servia per cultivar dues plantacions de marihuana que ocupaven dues extensions de mitja hectàrea de bosc. A més, aquesta zona boscosa estava situada al costat del pantà de la Brinxa que abastia d’aigua les plantacions. Els investigadors van localitzar a la zona dues persones sospitoses que es movien amb un vehicle i que vigilaven el cultiu.

Amb aquestes dades es va dissenyar un dispositiu policial amb l’objectiu de localitzar i desmantellar el cultiu i detenir-ne els possibles responsables. La complexitat de l’orografia del terreny i la possibilitat que els vigilants de les plantacions anessin armats va requerir que s’activessin els serveis del Grup Especial d’Intervenció (GEI), agents de la canina, agents de la Unitat Regional de Recursos Operatius (ARRO), agents de l’URMA i un helicòpter. A banda, també hi van participar els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers que portaven la investigació i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni i de Granollers.

El dispositiu es va dur a terme el 31 d’agost a les sis del matí. En una de les plantacions hi havia 4.560 plantes de marihuana i a l’altra 1.852. Aproximadament a uns 200 metres de la plantació de menys extensió els arrestats havien habilitat una zona per assecar els cabdells de marihuana on els agents n’hi van trobar 32 quilos. En aquesta plantació també disposaven d’un espai on hi dormien i que també usaven com a menjador.

Dins la plantació els agents hi van localitzar dues persones que dormien a la intempèrie i que van ser detingudes en aquell moment per un delicte contra la salut pública.

A més, els dos arrestats també van ser denunciats per agents de l’URMA per fer captacions il·legals d’aigua, per fer rompuda forestal i per l’abandonament de residus.

D’altra banda la Policia Nacional ha obert expedients d’expulsió al dos arrestats.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dijous 2 de setembre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Àrea de Comunicació

Granollers, 03 setembre de 2021

4  

Imatges

foto 1

foto 1 509

foto 2

foto 2 654

foto 3

foto 3 2269

foto 4

foto 4 1870