Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen a Vilafranca del Penedès un home per un delicte d'odi i unes amenaces homòfobes del dia 7 de juliol en un parc aquàtic de Lloret de Mar

query_builder   3 setembre 2021 09:30

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Vilafranca del Penedès un home per un delicte d'odi i unes amenaces homòfobes del dia 7 de juliol en un parc aquàtic de Lloret de Mar

  • L’agressor va amenaçar la víctima sense cap motiu aparent, mentre aquesta passava el dia amb els seus companys al parc aquàtic

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació de Girona van detenir el 2 de setembre a Vilafranca del Penedès un home, de 35 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès), com a presumpte autor d’un delicte d’odi en l’àmbit LGTBI i un delicte d’amenaces que hauria verbalitzat el passat 7 de juliol en un parc aquàtic de la població de Lloret de Mar.

 

Aquests fets van tenir lloc al llarg del dia a l’interior del recinte aquàtic quan el detingut, acompanyat de tres homes més, va proferir insults i amenaces sense cap motiu aparent a un noi de 29 anys que estava d’excursió amb una associació que promou la diversitat.

 

El primer dels fets va succeir a la zona dels lavabos quan quatre homes van començar a riure’s del noi i un d’ells el va insultar amb expressions d’intolerància i menyspreu. Unes hores més tard, a la zona dels tobogans, aquest mateix home va ser més contundent: el va amenaçar de mort i li va proliferar insults relacionats amb la seva orientació sexual, a més d’abraonar-s’hi amb intenció d’agredir-lo, fet que van evitar les persones presents al lloc.

 

Finalment, la víctima i l’educadora es van poder desfer del seu agressor, van informar dels fets als treballadors del parc i van decidir marxar.

 

La denúncia de la víctima, les declaracions dels testimonis que van presenciar els fets i la recollida d’imatges ha estat fonamental per a la investigació, que ha culminat amb la detenció d’aquesta persona.

 

Els delictes d’odi i discriminació són una expressió d’intolerància i de menyspreu cap a la diferència, comprenent casuístiques que poden tenir a veure amb el racisme, la xenofòbia, la LGTBIQ + fòbia, la intolerància religiosa, la intolerància vers la diferència política, la misogínia i el masclisme, el menyspreu per les persones discapacitades o l’aporofòbia.

 

Amb l’objectiu de cercar la màxima eficàcia en la resolució de casos, és d’especial transcendència que les víctimes d’aquests tipus de delictes denunciïn a dependències policials. Aquest és el primer pas per començar a recopilar tota la informació relacionada amb els fets, recollir el màxim de proves i indicis a través del testimoni de persones que van presenciar els fets i altres recursos d’investigació.

 

El detingut, a qui li consten nombrosos antecedents, serà citat properament per declarar davant l’autoritat judicial competent.

 

 

Àrea de Comunicació

Girona, 3 de setembre de 2021