Cultura

La consellera de Cultura assisteix a la gala 'Catalunya aixeca el teló', que dona el tret de sortida a la temporada teatral

query_builder   7 setembre 2021 00:10

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura assisteix a la gala 'Catalunya aixeca el teló', que dona el tret de sortida a la temporada teatral

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assistit avui a la 20a edició de la gala ‘Catalunya aixeca el teló’ al Teatre del Liceu de Barcelona, un acte organitzat des de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i els teatres públics de Barcelona. "Ja hem aixecat el teló! Bona temporada a tots els teatres de Catalunya, segur que gaudirem molt", ha dit a través del seu compte de Twitter.

El Departament de Cultura vol fer un reconeixement especial a totes les empreses i professionals que s’han vist greument afectats per la pandèmia i posar en valor la feina conjunta del sector de les arts escèniques de Catalunya, un dels més afectats per la crisis de la covid-19, amb una caiguda de la facturació de fins al 72% el 2020.

Malgrat la prudència obligada en la situació d’emergència sanitària que vivim, el Departament compta amb la millora de les dades, i l’esforç de vacunació i conscienciació, a l’hora d’afrontar la nova temporada teatral. En aquest sentit, el Govern de la Generalitat seguirà acompanyant el sector amb mesures encaminades a reduir l’impacte negatiu de les diferents onades de coronavirus i de les corresponents mesures de protecció de la salut, i seguirà impulsant polítiques i ajudes perquè els actors i actrius, directors i directores, autores i autors, tècnics, escenògrafs, i públic, puguin gaudir de teatres amb bona salut.

El Departament de Cultura destinarà aquest 2021 més de 42 milions d’euros en ajudes destinades exclusivament al sector de les arts escèniques i musicals, amb una vintena de línies, algunes ja convocades i altres que s’obriran els propers mesos. Destaquen les subvencions destinades a compensar les pèrdues per la reducció forçada dels aforaments i les destinades a compensar les pèrdues per cancel·lació d'espectacles, així com els ajuts en forma de garantia per al finançament d’empreses i entitats dels àmbits culturals. Per primer cop s’han convocat ajuts per compensar pèrdues dels dramaturgs per la reducció forçada dels aforaments i també per a les sales petites, així com ajudes a espectacles en cas que algun dels seus artistes o treballadors tècnics haguessin contret la Covid-19.