Salut

_

El 73,44% de la població a Catalunya ja està immunitzada contra la COVID-19

query_builder   8 setembre 2021 13:40

event_note Nota de premsa

El 73,44% de la població a Catalunya ja està immunitzada contra la COVID-19

  • Salut espera que dos de cada tres escolars majors de 12 anys podran començar el curs amb la pauta completa però urgeix a augmentar la taxa de vacunació en menors de 40 anys
  • Les persones no vacunades ingressen a UCI 13 vegades més, i les parcialment vacunades 7
Cabezas i Mendioroz, durant la roda de premsa aquest matí.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha apel·lat a la responsabilitat de tothom que encara no s’ha vacunat contra la COVID-19 a Catalunya a que ho faci, perquè és fonamental “encarar la tardor amb la màxima normalitat” possible. “El moment de vacunar-se és ara i tots els recursos estan preparats: només falten les persones a vacunar”, ha emfatitzat Cabezas abans de posar en valor l’esforç de tot el sistema sanitari en aquest procés, “que està obert totalment, sense vacances, disposant múltiples punts de vacunació i desenvolupant centenars d’actuacions comunitàries i campanyes de comunicació”.

Entre les noves actuacions per fer augmentar la vacunació, especialment entre el grup prioritari d’edat dels 12 al 39 anys, Cabezas ha avançat que avui comença, amb la Universitat Autònoma, el desplegament progressiu de punts de vacunació a les principals universitats de Catalunya. També aquestes setmanes seguiran enviant-se SMS i fent-se trucades proactives –ja s’han fet més d’1 milió- per a aconseguir més vacunacions. “Malgrat que ara costa cada vegada més aconseguir més vacunació, Catalunya és dels països amb millors cobertures del món. S’ha fet i s’està fent una gran feina, de molts professionals des de fa mesos, però hem de seguir”, ha reblat.

Tot i aquesta dificultat actual, les dades indiquen que un 73,44% de la població a Catalunya ja està immunitzada: un 69,1% per haver-se vacunat completament i un 4,3% per haver patit la COVID-19 els darrers 6 mesos. A més, Cabezas ha animat a vacunar-se a les 255.000 persones que van ser positives durant la cinquena onada, en tant que ja han passat els dos mesos que havien d’esperar per a poder-ho fer. La màxima responsable de Salut Pública també ha aportat nous arguments en favor de la vacunació: les persones no vacunades ingressen a planta gairebé 8 vegades més, i les parcialment vacunades gairebé 4 vegades més, mentre que les no vacunades ingressen a UCI 13 vegades més i les parcialment vacunades 7.

Més detecció amb el nou protocol
Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la COVID-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha repassat les novetats del nou protocol d’actuació contra la COVID, que entra en vigor avui un cop superada la fase de mitigació. El principal objectiu d’aquesta nou protocol ara que les incidències baixen és “tornar a augmentar la detecció al màxim per avançar-nos a qualsevol augment de casos”, davant d’una variant Delta “més transmissible i per a la qual ens hem d’adaptar”.

En primer lloc, la població general que sigui contacte estret haurà de fer-se una PCR entre el quart i sisè dia de l’exposició, en punts centralitzats de proves o als seus equips d’atenció primària. No haurà, però, de fer quarantena si s’està plenament vacunat. A l’entorn escolar, les persones vacunades no hauran de fer quarantena però sí passar un test d’antígens a farmàcies, sense cost per l’usuari; les no vacunades, sí hauran de fer quarantena i passar una PCR entre el quart i el sisè dia. Per últim, a l’entorn residencial, seguiran cribant-se professionals: els no vacunats hauran de passar dues PCR a la setmana, mentre que els vacunats només una cada 15 dies.

Pel que fa a la situació epidemiològica, Mendioroz s’ha felicitat pel fet que les incidències i els ingressos baixin -per primera vegada en mesos, per sota de 300 a les UCI-, i que tot plegat estigui permetent recuperar activitat a l’atenció primària, per l’alliberament de sobrecàrregues que causaven les múltiples consultes associades a la COVID. “Si baixen els contagis, la resta de patologies es poden tractar millor”, ha resumit. No obstant, Mendioroz ha subratllat que “el risc no ha desaparegut. Fer reunions multitudinàries a llocs tancats no és raonable. Que es permeti fer no vol dir que s’hagi de fer. La ciutadania generalment és responsable, però cal ser prudent”, ha conclòs.


Descarrega la roda de premsa
: https://zoom.us/rec/share/SFhuXCidzmKew8PivBEpLxXiVHS-2Cz6ojk4H2odCdFHy-wnTrYdbH-UkALktR7A.VHmQWO3DWB1rEUSb - Codi d'accés: 8*tpeLUM

1  

Fitxers adjunts

Presentació

Presentació
PDF | 2152

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia