Bombers

Una dona mor en un incendi, ahir a la nit, a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)

El SEM ha fet 18 atencions més amb ferits de diversa consideració

query_builder   12 setembre 2021 10:51

event_note Nota de premsa

Una dona mor en un incendi, ahir a la nit, a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)

El SEM ha fet 18 atencions més amb ferits de diversa consideració

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats, a les 21.52 hores d’ahir a la nit, d’un incendi en un edifici entre els carrers Sant Vicenç de Paül i Jaume Duran Duran d’Olesa de Montserrat.

Es van activar 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb 8 camions d’aigua, l’autoescala i 5 vehicles lleugers de comandament i coordinació entre els quals la unitat sanitaritzada del Grup Operatiu de Suport (GROS).

El foc, totalment desenvolupat, afectava un pis de la primera planta i propagava per la façana així com també pel forat de l’escala que feia de tiratge. Diverses persones es van confinar als seus domicilis i algunes al balcó, atrapades pel fum. Es van iniciar les tasques d’extinció així com les de rescat i recerca. A les 22.25 hores els efectius donaven el foc per controlat. Es va rescatar una persona que havia quedat atrapada pel fum a la quarta planta i dues de la tercera. En les tasques de recerca al pis afectat es va localitzar el cos d’una persona. Professionals del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i equip sanitaritzat del GROS van fer l’atenció a aquesta persona però les maniobres van resultar infructuoses i es va certificar la seva mort. Es tracta d’una dona de 71 anys.

Fins al lloc també s’hi van desplaçar 11 ambulàncies, un vehicle de comandament i l’equip de psicòlegs del SEM que van fer 18 atencions més amb ferits de diversa consideració: 11 persones intoxicades lleus donades d’alta in situ, 2 ferides greus i una menys greu per cremades i intoxicació traslladades a l’hospital de la Vall d’Hebron, 1 persona intoxicada greu evacuada a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, 2 menys greus i una lleu per intoxicació evacuades al CUAP de Sant Andreu de la Barca, i 1 lleu per fum evacuada a l’Hospital de Martorell.

D’altra banda, el cos dels Mossos d’Esquadra han enviat diverses patrulles entre les quals hi havia la Unitat d’Investigació de Martorell i efectius de la Policia Científica que s’han fet càrrec de la investigació i de les diligències judicials.

També s’hi han desplaçat efectius de la Policia Local d’Olesa de Montserrat i tècnics de les companyies de gas, aigua i electricitat. Una vegada finalitzades les tasques d’extinció efectius dels Bombers han acompanyat els veïns als seus domicilis a agafar pertinences personals ja que aquesta nit, per afectació important per fum i foc i manca de submonistres, els veïns han hagut de ser reallotjats per l’Ajuntament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia