Delegació a l'Alt Pirineu i Aran

Autoritats presents a la roda de premsa realitzada al nou institut escola d'Oliana (Alt Urgell)

Roda de premsa d'inci del curs escolar 2021-2022 a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   13 setembre 2021 16:58

event_note Nota de premsa

Roda de premsa d'inci del curs escolar 2021-2022 a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

El curs s’inicia amb 418 grups, 7.975 alumnes matriculats i 800 docents

 

Destaca la inauguració del nou institut-escola d’Oliana i les llars d’infants de Vall de Cardós i Llavorsí

Autoritats presents a la roda de premsa realitzada al nou institut escola d'Oliana (Alt Urgell)
Autoritats presents a la roda de premsa realitzada al nou institut escola d'Oliana (Alt Urgell)

Avui al matí ha tingut lloc la roda de premsa d’inici del nou curs escolar 2021-2022 a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran des de les instal·lacions del nou institut-escola d’Oliana, a l’Alt Urgell.

El nou curs s’inicia amb 7.975 alumnes matriculats per un total de 418 grups, els quals queden desglossats en 96 grups i 1.583 alumnes a educació infantil, 217 grups i 3.733 alumnes a educació primària, i 105 grups i 2.659 alumnes a educació secundària. També destaquen els 629 alumnes matriculats a batxillerat i 1.043 als cicles formatius. D’altra banda el nombre de docents ascendeix a 800.

 

Pel que fa als centres nous es posa en funcionament el nou institut-escola d’Oliana (Alt Urgell), que neix de la fusió entre l’escola Sant Jordi i l’institut Aubenç, així com les noves escoles bressol rurals de Llavorsí i dels Minairons de la Vall de Cardós, al Pallars Sobirà.

El delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, ha destacat el procés de normalització de l’activitat escolar amb el nou pla aprovat pel Departament d’Educació, que garanteix la seguretat a les aules amb nous protocols Covid-19. També ha posat en valor el model del nou institut-escola d’Oliana com el primer centre de l’Alt Pirineu i Aran que aposta per aquesta via.

Per la seva banda, el gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, ha destacat el bon funcionament de les escoles en relació a la contenció de la pandèmia durant el curs passat. Per aquest curs que avui comença, ha remarcat la novetat de poder disposar de la vacuna, essencial davant l’avenç de la variant delta, i que especialment afecta la gent jove. És per això que ha tornat a instar a la població a vacunar-se, ja que és un medicament segur i que talla la transmissibilitat del virus. 

La coordinadora territorial d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Marsol, ha informat que el nou curs s’inicia amb la totalitat de les escoles de la vegueria obertes, i que l’obertura dels centres s’ha desenvolupat sense incidents. Des del Departament d’Educació han detectat un augment d’alumnat en aquells municipis amb més presència de segones residències, fruit l’augment del padró de persones que estan en règim de teletreball. Aquest fenomen és especialment present en comarques com la Cerdanya o al territori de l’Aran. Finalment, sobre el nou institut-escola d’Oliana, ha afirmat que es tracta d’un projecte positiu, ja que generarà un projecte comú, agilitat en el traspàs d’informació així com un millor procés de socialització i integració.

La directora de l’institut-escola d’Oliana, Laia Colell, ha agraït que s’hagi escollit el centre per realitzar la roda de premsa d’inici del curs escolar, ja que per ells es tracta d’un començament molt especial pel nou projecte de centre, pel qual ha destacat l’esforç i la voluntat del Departament d’Educació, l’Ajuntament d’Oliana, les famílies, el personal docent i no docent i la comunitat educativa per tal d’engegar el nou institut-escola, un centre que agrupa 204 alumnes i 33 docents.

Per acabar la roda de premsa, l’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, ha afirmat que des del consistori sempre s’ha recolzat la creació de l’institut-escola, pel qual resta a la seva disposició. També ha destacat que s’està treballat en la redacció d’un nou conveni amb el Departament d’Educació. 

A la roda de premsa ha participat el delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, el gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, la coordinadora territorial d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Marsol, la directora del centre, Laia Colell, l’inspector d’àrea, Nicolau Galdeano, i l’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao.

Oliana, 13 de setembre de 2021

 

 

 

4  

Imatges

Reunió amb l'equip directiu del centre

Reunió amb l'equip directiu del centre 516

Roda de premsa delegat territorial del Govern, Ricard Pérez

Roda de premsa delegat territorial del Govern, Ricard Pérez 225

Roda de premsa gerent Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent

Roda de premsa gerent Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent 166

Roda de premsa coordinadora territorial Educació. Rosa Marsol

Roda de premsa coordinadora territorial Educació. Rosa Marsol 151

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia