Protecció Civil

La Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil ha homologat avui 22 plans d'autoprotecció

query_builder   14 setembre 2021 13:20

event_note Nota de premsa

La Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil ha homologat avui 22 plans d'autoprotecció

  • Els plans homologats avui, sumats als d’anteriors comissions, fan un total de 132 aquest any 2021
  • Entre els plans homologats destaquen el de l’Estadi Olímpic Lluís Companys i l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebrón
  • A la mateixa Comissió no s’han homologat una quarantena de plans d’autoprotecció, la meitat corresponents a empreses amb productes químics

 

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, ha presidit avui dimarts, 14 de setembre, una nova Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, en què s’han homologat 22 nous Plans d’Autoprotecció d’indústries de risc químic, espais comercials i d’oficines, festivals, actes culturals i centres sanitaris, entre altres.

A la Comissió d’Autoprotecció també hi ha participat el sots-director de Protecció Civil, Sergio Delgado, el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernandez per delegació la directora general d’Indústria, i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La d’avui ha estat la sisena reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va reunir per primera vegada el passat mes de març de 2021), i que està agilitzant el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció reduint de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 22 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 110 homologats a les cinc primeres reunions de la Comissió, de manera que deixen un total de 132 plans homologats entre els mesos de març i setembre.

 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, comercials, actes culturals i centres sanitaris, entre altres

Avui s’han homologat 22 Plans d’Autoprotecció (PAU) dels quals la majoria són de les comarques de Barcelona (19); dos de Girona i un de la Catalunya Central.

Entre els plans homologats n‘hi ha 6 de festivals i actes culturals; 5 d’empreses o instal·lacions amb productes químics; 4 d’edificis d’oficines; 3 de centre comercials i lúdics; 2 de subestacions elèctriques; un centre sanitari i un espai de gran concentració de persones.

Pel que fa al centre sanitari, es tracta de l’homologació del PAU de l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón; i l’espai de gran concentració de persones és l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

A la Comissió d’avui s’han presentat també 40 PAU d’instal·lacions amb productes químics, centres sanitaris, edificis d’oficines o centres comercials i lúdics, entre altres, que no han estat homologats (19 de les comarques de Barcelona; 6 de Girona; 5 de la Catalunya Central; 5 de l’Alt Pirineu i Aran; 3 de Lleida i 2 de Tarragona).

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia