Recerca i Universitats

PAU2021

La consellera Geis subratlla que s'ha prioritzat recuperar la màxima presencialitat possible a les aules

query_builder   14 setembre 2021 18:46

event_note Nota de premsa

La consellera Geis subratlla que s'ha prioritzat recuperar la màxima presencialitat possible a les aules

  • La titular de Recerca i Universitats ho ha dit en el transcurs del lliurament de les distincions PAU al Palau de Pedralbes
  • Setze estudiants amb una nota igual o superior a 9.80 han rebut la distinció de mans de la consellera
Distincions PAU2021

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presidit avui al Palau de Pedralbes el lliurament de les distincions als alumnes amb millor nota a la prova d’accés a la universitat (PAU) 2021. Adreçant-se als estudiants distingits, la consellera ha recalcat que en l’acció de Govern del nou Departament que encapçala “hem prioritzat poder recuperar la màxima presencialitat possible a les aules. Perquè és el vostre dret, però també perquè pugueu experimentar la vida universitària en tota la seva plenitud”.

En la seva intervenció, la consellera ha fet un reconeixement a l’esforç que ha dut aquests estudiants a treure un excel·lent en les PAU i els ha recordat que per aconseguir noves fites han de ser conscients que “l’excel·lència, sense persistència, no existeix”. Finalment, la consellera Geis ha mostrat la seva confiança en aquesta generació que accedirà enguany a la universitat havent superat una etapa difícil marcada per la pandèmia: “estic convençuda que teniu l’habilitat de brillar i deixar marca en algun camp” ha dit Geis, que ha afegit que “els vostres èxits seran els de tot el país”.

La consellera ha lliurat als 16 millors alumnes, amb una nota a la fase general de la PAU celebrada el passat mes de juny igual o superior a 9,80, una distinció en un acte presencial de format reduït per complir amb les mesures de prevenció aprovades pel PROCICAT.

En aquesta convocatòria la nota PAU més alta és d’un 9,90. Aquesta màxima qualificació ha estat obtinguda per cinc noies i dos nois, que han estudiat en cinc centres públics i dos concertats: Institut Lauro (Les Franqueses del Vallès), Institut Jaume Balmes (Barcelona), Escola Sant Josep (Sant Sadurní d’Anoia), INS La Bisbal (La Bisbal d'Empordà), Escola Mare de Déu de la Salut (Sabadell), INS Els Planells (Artesa de Segre), Institut Julio Antonio (Móra d’Ebre).

Enguany hi ha 1.256 alumnes (1.038 el 2021), 802 noies i 454 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU d’entre els prop de 40.000 estudiants inscrits a les proves. Tot i així, la tradicional celebració que se solia fer a l’Auditori de forma presencial amb totes les famílies enguany ha quedat suspesa per segon any consecutiu a causa de la pandèmia. En el seu lloc, s’ha fet un acte en representació de tots els estudiants premiats que rebran, com és habitual, el corresponent diploma que atorga el Govern de la Generalitat. Imad Benhessou Channaou, que va obtenir la nota més alta (9,90) igualat amb 6 estudiants més, ha adreçat unes paraules en nom de tot el col·lectiu guardonat.

L'acte ha comptat amb la participació de Josep Ribas i Seix, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya; Victòria Girona, directora general d’Universitats; Esther Morales, secretària general del Departament de Recerca i Universitats; Xavier Quinquillà, director General d'Impacte Territorial i Social del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats; i Xavier Aldeguer, director general de Transferència del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats. També hi han assistit els rectors Francisco Javier Lafuente, de la UAB; Quim Salvi, de la UdG; i María José Figueras, de la URV.

2  

Imatges

FOTO1

FOTO1 8890

FOTO2

FOTO2 4918

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia