Acció Exterior i Unió Europea

Cartell del programa Biblioteques sense fronteres.

Comença l'edició 2021 del programa Biblioteques Sense Fronteres, centrada en la justícia ambiental

La iniciativa, impulsada pels departaments d'Acció Exterior i Govern Obert i Cultura, vol donar a conèixer als usuaris de les biblioteques situacions de vulneració de drets humans

query_builder   17 setembre 2021 09:00

event_note Nota de premsa

Comença l'edició 2021 del programa Biblioteques Sense Fronteres, centrada en la justícia ambiental

La iniciativa, impulsada pels departaments d'Acció Exterior i Govern Obert i Cultura, vol donar a conèixer als usuaris de les biblioteques situacions de vulneració de drets humans

Els departaments d’Acció Exterior i Govern Obert i de Cultura uneixen forces per apropar els drets humans i la sostenibilitat ambiental al públic de les biblioteques de Catalunya. Impulsen una nova edició del programa Biblioteques Sense Fronteres, enguany amb el títol ‘Activa't per la justícia ambiental’. En aquesta edició la iniciativa posa a l’abast de la ciutadania eines per conèixer, qüestionar i transformar el model econòmic i social actual per fer-lo més respectuós amb el planeta i les persones.

Cartell del programa Biblioteques sense fronteres.

El programa Biblioteques Sense Fronteres, compromeses amb un món més just és una iniciativa del Servei de Biblioteques i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya. L’edició 2021 gira entorn al concepte de justícia ambiental, que aplica les teories de la justícia en l'àmbit del medi ambient i l'ecologia. La perspectiva de justícia ambiental considera la natura i el medi ambient com a béns comuns, que impliquen drets, deures i obligacions legals per a tothom.

Què ofereix el programa?

La iniciativa Biblioteques Sense Fronteres inclou múltiples activitats per a tres grans franges de públic: infantil (de 3 a 12 anys), juvenil (de 12 a 16 anys) i adult (a partir de 16 anys).

El programa inclou tant activitats presencials com virtuals. Hi destaca una comunitat virtual a través de la plataforma Tellfy per llegir i debatre llibres sobre justícia ambiental, que s’activarà el proper dilluns 20 de setembre. L’edició d’enguany també comptarà amb el cicle de xerrades 'Quin impacte té la meva lectura?', amb Pol·len Edicions; una sèrie de videofòrums amb entitats com Enginyeria Sense Fronteres i Entrepobles; i tallers amb la booktuber Mixa. També hi haurà exposicions itinerants, contacontes, i un lot bibliogràfic especialitzat en sostenibilitat ambiental i crisi climàtica que posaran a la disposició totes les biblioteques participants.

Un total de 20 biblioteques d’arreu de Catalunya participaran a la iniciativa, que involucrarà també centres educatius de primària i secundària, activistes acollides pel Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans, i ONG catalanes especialitzades en el sector ambiental.

Una iniciativa consolidada

El programa Biblioteques Sense Fronteres va néixer l’any 2017 fruit d’un Pla de treball entre els departaments d’Acció Exterior i Govern Obert i de Cultura per coordinar i treballar conjuntament actuacions en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. La iniciativa té com a objectiu apropar als usuaris de les biblioteques de Catalunya el coneixement de situacions de vulneració de drets humans i facilitar-los els recursos per actuar-hi, contribuint així a la construcció d’una ciutadania global transformadora. En les edicions anteriors, el programa s’ha centrat en qüestions com l’economia social i solidària, les defensores i defensors dels drets humans i la crisi de refugi.

Més informació: cooperaciocatalana.gencat.cat/biblioteques

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia