Direcció General de Comunicació

Brians

El Govern destinarà 5 milions d'euros per a la dotació de nou vestuari per a tots els treballadors i treballadores dels centres penitenciaris

query_builder   21 setembre 2021 14:21

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 5 milions d'euros per a la dotació de nou vestuari per a tots els treballadors i treballadores dels centres penitenciaris

  • L’Executiu autoritza la licitació del contracte que durant els pròxims 4 anys garantirà la renovació massiva dels uniformes d’aquest cos i la seva reposició periòdica
  • El nou model substituirà les peces dissenyades fa 15 anys i ha de permetre donar resposta a les necessitats dels funcionaris i funcionàries de presons de major, confortabilitat, resistència i seguretat, alhora que diferenciarà per primera vegada el tallatge per a treballadores
  • L’acord dona resposta a una reivindicació generalitzada de les plantilles de les presons, per comptar amb equips de treball adequats

El Govern ha aprovat un acord que permetrà la renovació dels uniformes de tot el personal dels centres penitenciaris, a partir de l’any vinent. El vestuari tindrà un disseny nou i adaptat a les necessitats de confortabilitat i seguretat dels treballadors i treballadores de les presons. El Departament de Justícia destinarà 5 milions d’euros a aquesta partida durant els pròxims quatre anys.

Licitació inèdita

És el primer cop que es fa una licitació amb aquesta previsió. La despesa anual en uniformes s’incrementarà en més d’un 300%, perquè la dotació serà massiva, en resposta a la situació crítica actual, especialment després de la pandèmia. 

L’acord aprovat per l’Executiu autoritza el Departament de Justícia perquè, durant els pròxims quatre anys, faci una despesa, que es traduirà en una primera partida de prop de 2 milions d’euros el 2022. L’any següent, el 2023, s’hi destinaran 1.481.796 euros; 942.363 euros el 2024, i 600.000 euros el darrer any de la licitació. Des del 2011 no s’havia licitat el subministrament de vestuari, més enllà de contractes menors per a les noves incorporacions i la reposició de peces fetes malbé.

Nou disseny adequat a les necessitats del cos de funcionaris i funcionàries de vigilància

La licitació inclou un nou disseny de vestuari del personal de vigilància penitenciària, que està format per calçat –a escollir entre botes i sabates- polos d’estiu i d’hivern, per substituir les camises, impermeable lleuger folrat de nova incorporació i jaquetes, així com els complements, que són guants, cinturons, portaclaus i portaguants.

L’actualització de l’uniforme ha de permetre donar resposta a les necessitats dels funcionaris i funcionàries de presons de major confortabilitat, resistència i seguretat, i substituir peces dissenyades fa 15 anys. 

De fet, s’ha treballat de manera conjunta amb els i les representants sindicals en aquestes característiques tècniques i perquè el nou disseny diferenciï de manera clara, per primera vegada, el tallatge per a les treballadores, entre altres demandes.

Per mitjà del nou contracte, tota la plantilla comptarà amb uniforme nou, i es garantirà la reposició periòdica o per deteriorament, així com el vestuari del personal de nova incorporació.

A partir del gener

Els nous uniformes arribaran a partir del gener, per complir amb els acords sindicals de dotació de vestuari i donar resposta a una demanda reiterada, tant per part dels equips directius dels centres penitenciaris com dels treballadors i treballadores, que han pogut traslladar de manera directa durant les visites que la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha fet a les presons.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia