Interior

El conseller Elena lliura a l'ONCE la versió en braille del protocol contra les violències sexuals en entorns d'oci

El conseller Elena lliura a l'ONCE la versió en braille del protocol contra les violències sexuals en entorns d'oci

query_builder   21 setembre 2021 18:20

event_note Nota de premsa

El conseller Elena lliura a l'ONCE la versió en braille del protocol contra les violències sexuals en entorns d'oci

Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha lliurat aquesta tarda a l’ONCE la versió en braille del protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci perquè en faci difusió i distribució entre els seus membres i les associacions que representen les persones cegues o amb deficiència visual greu. L’acte de lliurament ha comptat amb la participació de la directora general d’Administració de la Seguretat d’Interior, Sonia Andolz, el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, i el sotsdelegat, Àngel Ávila.

Elena ha destacat que “disposar del protocol en braille és un avenç molt significatiu cap a la plena integració social de les persones cegues o amb algun tipus de discapacitat visual perquè fomenta la seva autonomia personal i contribueix a què tinguin més igualtat real d’oportunitats”.

L’objectiu del protocol, que s’aplica en entorns d’oci tan privats com públics, és fer un pas més en la lluita contra la violència masclista, per prevenir les violències sexuals i evitar que quedi impune cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals 

Tal com ha explicat el conseller, és una eina de coordinació entre els actors implicats en seguretat amb responsables municipals i amb professionals de l’oci per compartir informació i establir quin és el paper de cadascú per prevenir les violències sexuals, i donar-hi resposta. “Esperem que continuï sent una eina útil que ens ajudi a fer cada cop més segurs els entorns d’oci” ha dit Elena.

Actualment a Catalunya hi ha 34.078 persones cegues o amb deficiència visual greu. Des del Departament d’Interior, conscients d’aquesta realitat i amb la voluntat d’avançar en la igualtat real i efectiva d’oportunitats i en la plena integració i autonomia d’aquestes persones, es va considerar imprescindible que tinguessin accés al contingut del Protocol per poder gaudir d’un oci segur i lliure de violències sexuals.

En concret, s’han dut a terme les actuacions següents:

  • La conversió al sistema Braille en català i en castellà del Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorn d’oci.
  • La impressió de 300 unitats en català i 200 unitats en castellà de la conversió al sistema Braille del Protocol.
  • Inclusió al  web del Departament, de les gravacions en mp3 del Protocol, en català i castellà, per a aquelles persones cegues o amb deficiència visual greu que no coneguin el sistema Braille.

Adjuntem l’enllaç a través del qual es pot consultar el protocol en format àudio, feta específicament per a invidents: 

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/seguretat/violencia_masclista/violencies-sexuals-en-entorns-doci/

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia