Servei Català de Trànsit

Mesures

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de la Mercè

Un total de 1.283 agents dels Mossos d'Esquadra reforçaran la seguretat viària a les carreteres catalanes

query_builder   22 setembre 2021 18:04

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de la Mercè

Un total de 1.283 agents dels Mossos d'Esquadra reforçaran la seguretat viària a les carreteres catalanes

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, establirà un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15.00 h de dijous, 23 de setembre, i fins a les 24.00 h de diumenge 26, amb motiu de la festivitat de la Mercè. A banda de ser festiu a la ciutat de Barcelona, el 24 de setembre també és festa local a altres municipis de l’Àrea Metropolitana: Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac i Sant Joan Despí.

Pel que fa a la previsió de mobilitat, s’estima que 470.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona entre les 15 h de demà dijous 23 i les 15 h de divendres 24 de setembre. L’operació tornada de diumenge 26 de setembre es durà a terme entre les 12 i les 24 h i es calcula que uns 265.000 vehicles es mobilitzaran cap a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La festivitat de la Mercè, que coincideix enguany en divendres i marca un cap de setmana de tres dies a la capital catalana i d’altres poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona, suposarà el primer període festiu de la mobilitat de tardor amb desplaçaments que es faran, previsiblement, cap a localitzacions de zones de muntanya.

Tanmateix, depenent de la meteorologia, encara es podrà registrar mobilitat cap a les zones de costa. Aquest trànsit pot produir un increment de retencions en les autopistes alliberades de peatge (AP-7 des de La Jonquera fins a Alcanar, C-32 nord –Maresme- i C-33) des del passat 1 de setembre, atès que, tal com ha succeït els caps de setmana anteriors, hi ha un transvasament de vehicles cap a aquestes vies, que ja eren considerades, abans d’aquesta situació de gratuïtat, com a carreteres d’elevada mobilitat en totes les operacions especials anuals. És per això que des de l’SCT es demana als usuaris que aquest cap de setmana i sobretot de cara al retorn de diumenge planifiquin els trajectes.

L’SCT preveu que els dies i hores amb més mobilitat seran els següents:

1)    SORTIDA

Dijous, 23 de setembre: de 14:30 h a  21:00 h

Divendres, 24 de setembre: de 11:00 h a 14:00 h

Els trams on es preveuen més congestions són:

  • A-2 Cornellà de Llobregat – Sant Feliu de Llobregat
  • AP-7 nord Barberà del Vallès – Mollet del V. – La Roca del Vallès – Granollers
  • AP-7 sud El Papiol – Martorell – Altafulla – Tarragona
  • B-20 Santa Coloma de Gramenet
  • B-23 Molins de Rei – El Papiol
  • B-30 Cerdanyola del Vallès – Barberà del Vallès
  • C-17 Mollet del Vallès – Parets del Vallès
  • C-33 Av. Meridiana – Parets del Vallès
  • C-58 Ripollet – Barcelona i Sant Quirze del Vallès – Badia del Vallès
  • N-340 El Vendrell
  • N-145 la Seu d’Urgell cap a Andorra

 

2)    RETORN   

Diumenge, 26 de setembre: de 12:00 h a 21:30 h

Els trams on es preveuen més congestions són:

  • AP-7 nord Llinars del V. – La Roca del Vallès
  • AP-7 sud Vilafranca del Penedès – Gelida – Martorell
  • C-16 Cercs - Berga
  • C-32 Viladecans – Cornellà de Llobregat
  • C-33 Parets del Vallès – Nus Trinitat i av. Meridiana
  • C-55 Castellgalí
  • C-65 Llagostera
  • N-340 Altafulla – El Vendrell

 

Com ha fet els darrers caps de setmana, l’SCT en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, disposarà una sèrie de mesures especials de circulació i ordenació del trànsit per a aquest diumenge per minimitzar les afectacions viàries del trànsit de retorn, posant èmfasi en les autopistes amb més demanda des de l’alliberament dels peatges del passat 1 de setembre, entre les quals destaquen la instal·lació de carrils addicionals a l’AP-7 sud (tram Santa Margarida i els Monjos – Martorell) i AP-7 nord (tram Sant Celoni – la Roca del Vallès) i, com és habitual, també a la C-32 en el tram Gavà – l’Hospitalet, així com la restricció a la circulació de camions de més de 7’5 tones a l’AP-7 diumenge entre les 17:00 i les 22:00 hores, al tram habitual entre Maçanet i l’Hospitalet de l’Infant

A més, l’SCT té previstes altres mesures especials de circulació i ordenació del trànsit, com l’obertura del carril BUS-VAO de la C-58 a tots els vehicles i mesures a la C-16, a la C-55 i també a l’N-II (enllaç amb GI-600) a Tordera cap a la C-32. Convé destacar també que arran del tall de l’avinguda Meridiana per actes festius de la Mercè a Barcelona, diumenge 26 a partir de les 21.30 h es restringiran les dues entrades al carril bus-VAO de la C-58 a l’altura de Ripollet en sentit la capital catalana.

Per gestionar i informar de la mobilitat d’aquest pont, l’SCT disposa de l’equip tècnic del CIVICAT (Centre d’Informació Viària de Catalunya), amb el suport d’Equips de Mesures Especials de Trànsit, de les patrulles de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra i dels Equips Mòbils d’informació Viària (EMIV, vehicles lleugers equipats amb càmeres per a la transmissió d’imatges en temps real) distribuïts per les vies amb més mobilitat. A més, compta amb mitjans aeris, un helicòpter i un avió bimotor, igualment equipats amb càmeres per a la retransmissió en temps real de les afectacions i incidents viaris al CIVICAT, que reforcen el seguiment de dispositius i el control i la vigilància del trànsit.

D’altra banda, agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya. Per aquesta operació especial de trànsit, s’han previst un total de 1.032 controls amb la participació de 1.283 efectius de trànsit: 253 controls d’alcoholèmia i drogues, 186 controls de seguretat passiva, 136 controls de motocicleta, 226 de distraccions, 150 de velocitat i 81 controls de transports.

L’SCT difondrà al llarg d’aquest període festiu, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de la situació viària, així com consells de seguretat viària. A més, els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, del web http://transit.gencat.cat, de l’app de Transit i a través de les cròniques radiofòniques a diversos mitjans de comunicació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia