Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori

.

Territori millorarà l'accessibilitat de la C-17 a zones industrials de Granollers i Lliçà d'Amunt

query_builder   23 setembre 2021 18:46

event_note Nota de premsa

Territori millorarà l'accessibilitat de la C-17 a zones industrials de Granollers i Lliçà d'Amunt

  • El Departament destina més de 9,5 MEUR a les obres per afavorir l’accessibilitat a la C-17 amb els polígons de Coll de la Manya, Font del Ràdium i Can Montcau

 

  • En marxa obres per afavorir la funcionalitat i la seguretat de la C-17 per valor de més de 60 MEUR

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori reordenarà els accessos en un tram de la C-17 i construirà un nou enllaç per a millorar la connectivitat de diverses zones industrials a Granollers i Lliçà d’Amunt. Territori ha iniciat la licitació, per un import de 9,6 MEUR, de les obres corresponents, que començaran l’any que ve. Aquesta obra permetrà, així, afavorir tant la funcionalitat i seguretat de la carretera, com potenciar l’activitat d’aquests sectors econòmics i s’emmarca en el conjunt d’actuacions que el Govern està desenvolupant a la C-17 amb una inversió total de 60 MEUR.

 

 

Les obres que ara es liciten inclouran les actuacions següents:

 

  • Formació d’una nova connexió a l’altura del polígon d’activitat econòmica de Can Montcau (Lliçà d’Amunt). En concret, es preveu la construcció d’un semienllaç permetrà els moviments del sentit Vic cap al polígon i del polígon cap a Barcelona, atès que la resta de moviments s’efectuaran, atesa la seva proximitat, mitjançant l’enllaç existent amb la BV-1234 (carretera entre Lliçà d’Amunt i Granollers), i els vials de connexió del polígon.

 

Aquest semienllaç estarà format per una rotonda de nova construcció en el costat dret de la C-17, una rotonda existent en el costat esquerre, i un nou pas sota la carretera per a connectar-les. La nova rotonda tindrà un diàmetre de 40 metres i el nou pas inferior tindrà una longitud de 32,5 metres.

 

  • Eixamplament de la C-17 amb un tercer carril addicional per sentit, entre l’enllaç existent amb la C-352 (ronda sud de Granollers) i el nou de Can Montcau. Aquests nous carrils de trenat facilitaran els moviments d’incorporació i sortida entre els dos enllaços amb seguretat.

 

  • Supressió de les connexions directes de la C-17 amb els vials del polígon Font del Ràdium (Granollers) existents al costat dret de la carretera per a millorar la seguretat i la fluïdesa de la carretera. La incorporació des del polígon a la C-17 en sentit Vic es realitzarà mitjançant l’enllaç de la C-352 i l’entrada des de la C-17 en sentit Vic cap al polígon, a través del nou enllaç de can Montcau i un nou vial bidireccional que connectarà amb el polígon. La incorporació des del polígon a la C-17 en sentit Barcelona es podrà efectuar tant per mitjà del nou enllaç com de l’existent a la C-352.

 

Aquests treballs, que compten amb un termini d’execució de 22 mesos, es complementaran amb la disposició d’elements per a facilitar el drenatge, la construcció de diversos murs, les tasques de senyalització vertical i horitzontal, la instal·lació de barreres de seguretat, l’estesa de la canalització per a xarxa de telecomunicacions, l’enllumenat LED de l’enllaç de can Montcau i el nou vial bidireccional del polígon Font del Ràdium, així com la instal·lació d’una pantalla acústica en sentit Vic a l’altura de la zona residencial de can Franquesa.

 

 

 

23 de setembre de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia