Territori

Aparcament de Montserrat

Comencen les obres de millora de la protecció dels talussos de l'aparcament del monestir de Montserrat

query_builder   26 setembre 2021 10:00

event_note Nota de premsa

Comencen les obres de millora de la protecció dels talussos de l'aparcament del monestir de Montserrat

  • És la primera fase de les tasques de millora de les proteccions d’un tram de 900 metres de longitud, amb un cost total de 285.000 euros
  • Els treballs, que comencen dilluns, consistiran en el reforç de les malles existents amb creuats de cable d’acer i la instal·lació de noves malles i ancoratges de barra d’acer
  • Les actuacions s’emmarquen en el Pla per a la Mitigació del Risc Geològic a Montserrat, promogut pel Patronat de la Muntanya de Montserrat (PMM) i sota la direcció tècnica de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Aparcament del monestir de Montserrat

Demà dilluns, 27 de setembre, s‘iniciaran les obres de reforç i millora de les proteccions als talussos de l’aparcament que dona accés al recinte del monestir de Montserrat, que tindran una durada de 8 setmanes i aniran a càrrec de l’empresa Inacces Geotècnica Vertical, S.L.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla per a la Mitigació del Risc Geològic a Montserrat (PMRGM), promogut pel Patronat de la Muntanya de Montserrat (PMM) sota la direcció tècnica de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), dependent del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

Els treballs donaran resposta a les esllavissades ocorregudes en diversos punts de l’aparcament entre els anys 2018 i 2020. Així, l’actuació abastarà una longitud total de 900 metres, que s’ha dividit en vuit trams i dues fases d’obra. Durant la primera fase, la que ara s’inicia, s’actuarà en els cinc primers trams, amb un cost de 144.000 euros. La següent fase, que abordarà altres tres trams, suposarà una inversió de 141.000 euros.

Les feines consistiran en el reforç de les malles existents amb creuats de cable d’acer i la instal·lació de noves malles i ancoratges de barra d’acer. Això permetrà assolir una continuïtat en el tractament del talús; incrementar l’estabilitat de blocs rocosos o conjunts de blocs potencialment inestables, i millorar la seguretat de l’aparcament.

Aquestes obres formen part de l’estratègia de gestió del risc geològic definida en el PMRG de Montserrat que preveu diverses accions, des del coneixement cientificotècnic de la dinàmica de caiguda de roques a la muntanya fins a la gestió i mitigació del risc. El seguiment geològic i l’auscultació dels vessants de la muntanya permet prioritzar i optimitzar les intervencions que cal dur a terme. D’aquesta manera, s’aconsegueix una millora contínua de la seguretat així com la preservació del patrimoni natural i cultural de la muntanya de Montserrat.

 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 175

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 327

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia