President

El president, acompanyat del Govern, durant la compareixença

El president Aragonès exigeix "la llibertat immediata del president Puigdemont" i viatja a Sardenya per "fer-li costat"

query_builder   24 setembre 2021 15:49

event_note Nota de premsa

El president Aragonès exigeix "la llibertat immediata del president Puigdemont" i viatja a Sardenya per "fer-li costat"

  • El cap de l’Executiu ha denunciat que “l’estat espanyol ha enganyat al tribunal europeu i incompleix de nou el dret de la UE
  • Ha insistit que “la repressió només s’aturarà amb amnistia, autodeterminació i independència”
El president ha comparegut acompanyat dels consellers i conselleres. Autor: Paco J. Muñoz
El president ha comparegut acompanyat dels consellers i conselleres. Autor: Paco J. Muñoz

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit aquest migdia la “posada immediata en llibertat del president Carles Puigdemont”. I ha anunciat que aquesta mateixa tarda, acompanyat del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, viatjarà a Sardenya “per fer costat al president Puigdemont en aquesta situació tan greu per a ell i per al conjunt del país”.

El cap de l’Executiu ha comparegut davant dels mitjans, acompanyat de tots els consellers i conselleres, després de la reunió extraordinària del Govern que ha convocat aquest migdia. Pere Aragonès, que ha qualificat de “situació gravíssima” la detenció de Carles Puigdemont, ha denunciat que “l’estat espanyol ha enganyat al tribunal europeu i incompleix de nou el dret de la Unió Europea”. “La credibilitat del sistema judicial espanyol ja estava tocada, però amb les discrepàncies sobre les euroordres, es demostra que és un sistema totalment anacrònic, que busca només venjança”, ha reblat.

Davant d’aquesta situació, el president Aragonès ha reclamat “prou persecució política” i ha fet notar que “no descansarem fins acabar amb totes les causes obertes i fer tornar tots els exiliats i exiliades lliures”. I ha insistit que “la repressió només s’aturarà amb amnistia, autodeterminació i independència”.

Durant la compareixença, des de la Galeria Gòtica del Palau, el cap del Govern ha posat de relleu que “aquests fets no ajuden gens al procés de resolució del conflicte polític, ni contribueixin a afavorir la confiança entre les parts”. I ha remarcat que “el Govern continuarà insistint que la solució al conflicte polític és l’amnistia i l’autodeterminació”.

En aquesta mateixa línia, Pere Aragonès ha fet una crida a “enfortir l’aliança entre institucions, partits, societat civil i ciutadania per recuperar conjuntament la iniciativa; per fer inevitables els nostres objectius”.

 

2  

Imatges

Compareixença

Compareixença 3756

Compareixença Galeria

Compareixença Galeria 179

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia