Mossos d'Esquadra

Detingudes 30 persones en el marc del dispositiu de seguretat preventiu per evitar aldarulls i fets delictius durant les Festes de la Mercè

query_builder   26 setembre 2021 10:51

event_note Nota de premsa

Detingudes 30 persones en el marc del dispositiu de seguretat preventiu per evitar aldarulls i fets delictius durant les Festes de la Mercè

. Durant tota la nit, s’ha activat el Centre de Coordinació (CECOR), des d’on s’ha dirigit el dispositiu policial

. S’han incorporat drons que han permès detectar des de l’aire l’actuació de persones que aprofitant les grans concentracions a les platges estaven cometent fets delictius, principalment furts, robatoris violents i robatoris amb força

. L’actuació dels agents de paisà i dels efectius d’ordre públic ha permès que les detencions s’hagin realitzat in fraganti però evitant problemes majors d’ordre públic

El dispositiu de seguretat preventiu dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana d’aquesta passada nit per tal de garantir la seguretat i els incidents d’ordre públic durant les Festes de la Mercè ha acabat amb un balanç de 30 persones detingudes en diferents punts de Barcelona, principalment a la zona de platges i al centre de la ciutat. Els detinguts estan relacionats amb robatoris violents, robatoris amb força, furts, atemptats als agents de l’autoritat i desordres públics.

El dispositiu policial s’ha centrat a primera hora de la nit en fer tancaments a l’avinguda Maria Cristina i controls als accessos de la Plaça Espanya amb l’objectiu d’evitar aglomeracions de persones i prevenir aldarulls  per part d’alguns grups violents que la nit anterior van actuar fent destrosses i altercats.  En aquests filtres, s’han comissat begudes alcohòliques a persones que tenien la intenció de consumir a la via pública i s’ha detingut una persona per desobediència i atemptat als agents de l’autoritat.

L’ampli dispositiu de seguretat establert a plaça Espanya ha comportat que a mitjanit les concentracions de persones es desplacessin a altres punts de la ciutat, concretament a la zona de la platja del Bogatell i altres punts del front litoral. Aquesta situació ha suposat el desplaçament de part del dispositiu establert a la Plaça Espanya cap a aquestes zones per tal de garantir la seguretat i minimitzar els incidents violents i/o delictius. 

L’activació dels drons en el dispositiu policial ha permès detectar al front marítim l’actuació de persones que estaven cometent  fets delictius aprofitant les grans concentracions. Els agents de paisà desplegats a la zona han detingut aquestes persones sense generar situacions de risc ja que els feien seguiments fins a aturar-los amb seguretat. Les imatges captades pels drons policials es rebien en directe al Centre de Coordinació (CECOR) que ha estat actiu durant tota la nit i des d’on s’ha dirigit el dispositiu policial.

Cap a les 4 hores de la matinada, els agents han tingut coneixment d’un saqueig en un restaurant de la zona de platges per part d’un grup de persones. La ràpida intervenció policial ha permès la detenció dels sis principals autors del robatori amb força i quatre més que estaven cometent pillatges a l’interoir. L’actuació dels agents ha comptat amb el suport d’unitats d’ordre públic que els han protegit mentre estaven fent les detencions.

A partir de les les 6 hores de la matinada, diversos grups violent d’alborotadors han incendiat diversos contenidors i motocicletes. L’actuació dels equips d’emergència ha comportat llançaments per part de les persones que estaven concentrades i que promovien els actes violents. Els equips d’ordre públic han hagut de protegir la intervenció dels bombers. El cos de bombers ha intervingut apagant el foc de 4 contenidors, 14 motocicletes i una bicicleta en diferents punts de la ciutat.

A la finalització del dispositiu de segurtat, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha comunicat al Cos de Mossos d’Esquadra 35 assistències mèdiques, la majoria de les quals per intoxicacions etíliques i policontusions, entre d’altres.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 26 de setembre de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia