Empresa i Treball

El conseller Torrent en visita institucional a Alcanar

COMERÇ

El conseller Torrent anuncia 500.000 euros en ajuts directes per als comerços i la restauració d'Alcanar afectats pels aiguats de principis de setembre

query_builder   27 setembre 2021 13:31

event_note Nota de premsa

COMERÇ

El conseller Torrent anuncia 500.000 euros en ajuts directes per als comerços i la restauració d'Alcanar afectats pels aiguats de principis de setembre

El conseller Torrent en visita institucional a Alcanar
El conseller Torrent en visita institucional a Alcanar
  • El titular d’Empresa i Treball ha avançat que en les properes setmanes el Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), obrirà una línia especifica d’ajuts per pal·liar els efectes econòmics que va ocasionar el temporal de pluja del passat 1 de setembre a la zona
  • Torrent ha volgut traslladar el suport del Govern al municipi i als establiments afectats per les inundacions: “Som un Govern compromès i al servei de la ciutadania d’aquest país i no volem ni podem deixar sols a la gent i al teixit empresarial d’Alcanar. Aquesta línia d’ajuts extraordinaris i a fons perdut ha de servir per ajudar a recuperar la normalitat al municipi”

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent , ha anunciat avui en visita institucional a Alcanar que el Departament destinarà 500.000 euros en ajuts directes als sectors del comerç i la restauració del terme municipal d’Alcanar - que inclou els nuclis de població d’Alcanar, Les Cases d'Alcanar, Alcanar-Platja i la Selleta- afectats pel temporal de pluja del passat 1 de setembre.

Acompanyat del director general de Comerç, Jordi Torrades, i de l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, el conseller ha visitat avui diversos establiments comercials i del sector de la restauració del municipi d’Alcanar afectats pels aiguats, amb l’objectiu  de donar suport al municipi i conèixer de primera mà els danys ocasionats per les inundacions a la zona. En la visita també han estat presents, el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, el director dels serveis territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs.

En aquest marc, el conseller ha avançat que el Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), obrirà en les properes setmanes aquesta línia especifica d’ajuts destinada a comerços, bars, restaurants, cafeteries i serveis assimilats, per pal·liar els efectes econòmics derivats del temporal de pluja que han patit els sectors de la restauració i el comerç de la zona. Torrent ha volgut traslladar el suport del Govern al municipi  i als establiments afectats per les inundacions i ha destacat que  “ som un Govern compromès i al servei de la ciutadania d’aquest país i no volem ni podem deixar sols a la gent i al teixit empresarial d’Alcanar” . Torrent ha assenyalat  que “ hem volgut ser proactius. No n’hi ha prou amb paraules ni amb la vista, calia generar recursos  i projectar-los”. “Aquesta línia d’ajuts extraordinaris i a fons perdut ha de servir per ajudar a recuperar la normalitat al municipi”, ha reblat el conseller.

El DOGC publicarà en les properes setmanes les bases dels ajuts i després s’obrirà la convocatòria. El director general de Comerç, Jordi Torrades, ha avançat que l’objectiu és que “el mes de novembre ja s’hagin realitzat els pagaments a aquells establiments que s’hagin acollit a la línia d’ajuts”.  “Volem esgotar la línia, i que tothom s’hi pugui acollir”, ha assenyalat Torrades, que ha explicat que "les ajudes seran de fins a 3.000 euros a establiments de baixa afectació, i de fins a 8.000 euros en els d’alta”.

2  

Imatges

El conseller Torrent en visita institucional a Alcanar

El conseller Torrent en visita institucional a Alcanar 204

El conseller Torrent durant la visita institucional a Alcanar

El conseller Torrent durant la visita institucional a Alcanar 185