Drets Socials

Cloenda de la Consellera de Drets Socials, Violant Cervera

Violant Cervera: "Els fons europeus són una oportunitat per a dinamitzar la rehabilitació d'habitatges, un sector clau de la nostra economia"

query_builder   27 setembre 2021 18:37

event_note Nota de premsa

Violant Cervera: "Els fons europeus són una oportunitat per a dinamitzar la rehabilitació d'habitatges, un sector clau de la nostra economia"

  • En el marc de la inauguració de la setmana de la Rehabilitació, afirma que els Fons Next Generartion poden “ajudar a projectes ambiciosos que generin llocs de treball i contribueixin als objectius marcats per la UE en termes d’eficiència energètica”

 

  • La consellera reclama al govern de l’Estat “que la moratòria anti desnonaments no acabi el 31 d’octubre, perquè les dades son molt crues i necessitem més temps per poder ajudar a les famílies més vulnerables”
Cloenda de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha posat en valor avui el compromís del Govern de la Generalitat amb l’habitatge i el seu sector, que ha situat com “una part important de la solució als reptes que tenim avui”. En el marc de la inauguració del Rehabilita i de la setmana de la Rehabilitació, la consellera ha fet referència als fons europeus que estan a punt d’arribar i que amb una inversió de 547 milions d’euros, “són una oportunitat per a dinamitzar un sector clau de la nostra economia”.

La titular del departament de Drets Socials ha explicat que els Fons Next Generation “són un repte de gestió important, que tot i encotillat per la normativa imposada per l’Estat, treballem perquè tots els recursos que arribin es transformin en projectes trasnformadors”“Volem ajudar a projectes ambiciosos que generin llocs de treball i que contribueixin als objectius marcats per la Unió Europea en termes d’eficiència energètica i disminució de la petjada ambiental dels habitatges i edificis”, ha remarcat.

En la seva intervenció, Cervera ha assegurat que l’arribada dels fons europeus “rebrà una resposta adequada” per part del sector de l’habitatge, que agrupa potents gremis de constructors, empreses especialitzades en rehabilitació, empreses de manteniment i instal·lacions, indústries que innoven en productes i tecnologies aplicades a la rehabilitació, i professionals altament qualificats i de prestigi.

La consellera ha explicat que un actiu com Rehabilita, amb la finalitat de difondre la cultura del manteniment dels edificis, “s’ha d’aprofitar al màxim”, i que iniciatives com aquesta “serveixen per marcar tendències i definir les estratègies de futur per a continuar essent un sector clau i innovador”. Rehabilita reuneix, des de l’any 2014, professionals del sector amb l’objectiu de fer de la rehabilitació i el manteniment una activitat adreçada a la millora de l’entorn urbà i de la qualitat de vida de tots els ciutadans.

 

La recuperació post pandèmia

Durant la seva intervenció, la consellera Cervera també ha recordat l’impacte de la Covid-19 en la societat, en moltes famílies i comunitats de veïns, els quals “han agafat consciència sobre la necessitat de rehabilitar habitatges i edificis” perquè “s’han percebut com un espai segur on viure, socialitzar amb la família i desenvolupar-se professionalment”. “Això ha elevat la consciència sobre la importància de resoldre problemes de manteniment o deficiències constructives”, ha reblat la consellera.

Finalment, la titular del Departament també ha apuntat que la crisi climàtica se suma a la conscienciació social de l’ús de l’habitatge, “que s’ha introduït en la consciència individual i col·lectiva com una urgència que cal afrontar”. Cervera ha  advertit que és des del treball col·lectiu entre els professionals, les empreses, i les institucions, des d’on es pot treballar per a contribuir a trobar una solució al repte climàtic i social.


Prorroga de la moratòria contra els desnonaments

Durant el matí, la consellera Cervera ha participat en la xerrada ‘Habitatge en temps de pandèmia’, curs organitzat per l’Observatori metropolità de l’habitatge de Barcelona. En la seva intervenció, la titular de Drets Socials ha advertit que “els efectes de la Covid19 no han acabat i no sabem quan poden durar. No tenim certeses de com actuarà l’economia, però la pandèmia ha servit  per constatar les deficiències i que les persones vulnerables són ara més vulnerables”.

Sobre aquesta qüestió, la consellera ha reclamat al govern de l’Estat “que la moratòria anti desnonaments no acabi el 31 d’octubre, perquè les dades son molt crues i necessitem més temps per poder ajudar a les famílies més vulnerables”. Cervera també ha reclamat a l’Estat “que ens deixi exercir les nostres competències en matèria d’habitatge, competències constantment entorpides pels recursos interposats al Tribunal Constitucional”.

1  

Imatges

REhabilita 2021

REhabilita 2021 482