Direcció General de Comunicació

Covid

El Govern destina 4 milions d'euros a la construcció d'un centre per atendre emergències residencials a Lleida

query_builder   28 setembre 2021 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern destina 4 milions d'euros a la construcció d'un centre per atendre emergències residencials a Lleida

El servei atendrà les necessitats d’allotjament temporal, així com qualsevol urgència social de la ciutat que provoqui el desallotjament de llars i requereixi un recurs habitacional


El Govern ha atorgat una subvenció de 4 milions d’euros a la Paeria de Lleida per a la construcció i posada en funcionament d’un recurs residencial per a atendre emergències Covid i altres necessitats d’allotjament temporal. L’edifici tindrà capacitat per acollir 120 persones i es construirà al solar situat al carrer Josep Pallach, 2, de la ciutat.

Aquest servei atendrà les necessitats d’allotjament temporal, en especial temporers durant la campanya agrària i persones sense llar durant l’hivern, així com qualsevol emergència de la ciutat que requereixi un recurs habitacional. El nou centre per a urgències socials prestarà servei residencial temporal i una atenció integral que garanteixi la cobertura de les necessitats bàsiques i la inclusió social de les persones que s’hi atenguin.

Atès que les necessitats d’allotjament temporal a la ciutat tenen un caràcter estacional i una duració limitada, l’equipament també es podrà destinar a altres col·lectius perquè en puguin fer ús, sempre que l’atenció d’emergència social estigui coberta.

El Departament de Drets Socials vehicularà aquesta subvenció amb fons propis (1.150.000 euros) i crèdit transferit d’Empresa i Treball (950.000 euros), Salut (950.000 euros) i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (950.000 euros).