Servei Català de Trànsit

DISPOSITIU FESTIVITAT DEL PILAR 2021

L'SCT demana extremar la prudència i planificar els trajectes davant la previsió de mobilitat elevada per la festivitat del Pilar

query_builder   7 octubre 2021 14:58

event_note Nota de premsa

L'SCT demana extremar la prudència i planificar els trajectes davant la previsió de mobilitat elevada per la festivitat del Pilar

  • Enguany, 102 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes, en 96 sinistres viaris mortals
  • Es podran registrar retencions especialment a l’A-2, l’AP-7, C-14, C-16, C-17, l’N-260 i l’N-145
  • Un total de 1728 efectius dels Mossos d’Esquadra vetllaran per mantenir la seguretat a les carreteres

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) apel·la a la prudència dels conductors i demana extremar la precaució a la carretera en el marc d’un llarg cap de setmana en el que es preveu una mobilitat elevada, amb motiu de la festivitat del Pilar. L’SCT demana, tant als conductors com als acompanyants, una actitud prudent i segura en els seus desplaçaments. Fins al 7 d’octubre d’enguany, han mort 102 persones en 96 accidents mortals a les carreteres catalanes.

L’SCT, amb la col·laboració i suport de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, estableix un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15.00 hores d’aquest divendres 08 d’octubre i fins a les 24.00 hores del dimarts 12 d’octubre, amb motiu del cap de setmana llarg del Pilar.

L’objectiu de l’activació del dispositiu és el de minimitzar les possibles complicacions viàries en una operació sortida en què es preveu que uns 500.000 vehicles es mobilitzin des de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15.00 hores de divendres 08 i les 15.00 hores de dissabte 09 d’octubre. Les previsions de l’SCT també indiquen un intens retorn de vehicles al llarg de la tarda del dimarts 12 d’octubre entre les 12.00 i les 24.00 hores. S’estima que uns 275.000 vehicles retornin a l’àrea metropolitana.

En aquesta operació especial s’espera intensitat de trànsit sobretot cap a zones de l’interior i de muntanya. Tanmateix, depenent de la meteorologia, encara es podrà registrar mobilitat cap a les zones de costa. Aquest trànsit pot produir un increment de retencions en les autopistes alliberades de peatge (AP-7 des de La Jonquera fins a Alcanar, C-32 nord –Maresme- i C-33) des del passat 1 de setembre, atès que, tal com ha succeït els caps de setmana anteriors, hi ha un transvasament de vehicles cap a aquestes vies, que ja eren considerades, abans d’aquesta situació de gratuïtat, com a carreteres d’elevada mobilitat en totes les operacions especials anuals. És per això que des de l’SCT es demana als usuaris que aquest cap de setmana i sobretot de cara al retorn de dimarts planifiquin els trajectes.

(INFORMACIÓ DE TOT EL DISPOSITIU AMPLIADA AL PDF QUE S’ADJUNTA)

1  

Fitxers adjunts

DISPOSITIU FESTIVITAT DEL PILAR 2021

DISPOSITIU FESTIVITAT DEL PILAR 2021
PDF | 404

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia