Acció Exterior i Unió Europea

Seminari Lisboa

Investigadors i periodistes debatran dijous a Lisboa sobre la qüestió catalana a la premsa portuguesa

query_builder   12 octubre 2021 10:56

event_note Nota de premsa

Investigadors i periodistes debatran dijous a Lisboa sobre la qüestió catalana a la premsa portuguesa

  • La Delegació del Govern a Portugal i l’Escola Superior de Comunicação Social (ESCS) de l’Instituto Politécnico de Lisboa han organitzat el seminari “La qüestió catalana a la premsa portuguesa”, que es podrà seguir online
  • Segons el delegat Rui Reis, es tracta d’una iniciativa que “assegura un enfocament acadèmic i objectiu” i que “s’emmarca en els objectius de la Delegació, de promoció de Catalunya a Portugal en l’àmbit de la cooperació i la investigació acadèmica”
Seminari Lisboa
Investigadors i periodistes catalans i portuguesos debatran sobre el tractament i cobertura de la qüestió catalana a la premsa portuguesa aquest dijous, 14 d’octubre, en el marc d’un seminari que han organitzat la Delegació del Govern a Portugal i l’Escola Superior de Comunicação Social (ESCS), de l’Instituto Politécnico de Lisboa. L’objectiu de la sessió és conèixer i analitzar com es transmet Catalunya a la població portuguesa a través dels seus mitjans de comunicació des del punt de vista acadèmic.

Sota el títol “La qüestió catalana a la premsa portuguesa”, el seminari tindrà lloc dijous a partir de les 3 de la tarda (hora portuguesa) a l’Auditori Vítor Macieira de l’Escola Superior de Comunicação Social, i es podrà seguir també en streaming.

La sessió compta amb una primera part, moderada pel periodista i docent de l’ESCS, Carlos Andrade, en què es presentaran els estudis realitzats pels investigadors de la Universitat Pompeu Fabra, Carles Pont Sorribes i Cristina Perales-García, i del doctor en Filosofia Política, David Duarte, sobre la cobertura feta per la premsa internacional del cas català.

A continuació, el també periodista i professors de l’ESCS, Francisco Sena Santos, moderarà una conversa entre periodistes portuguesos que han cobert les informacions relacionades amb Catalunya: Pedro Cordeiro, cap d’Internacional del diari Expresso; Sofia Lorena, redactora de la secció Món de Público; i Daniela Santiago, corresponsal de la RTP a l’estat espanyol.

El delegat del Govern a Portugal, Rui Reis, destaca que “els mitjans de comunicació tenen un paper molt important en la forma com comprenem el món, ja que és a través seu que tenim accés als esdeveniments”. En aquest sentit, afirma, “aquesta iniciativa inèdita assegura un enfocament acadèmic i objectiu a la cobertura que la premsa portuguesa ha fet de la qüestió catalana, que s’emmarca en els nostres objectius de promoció de Catalunya a Portugal en l’àmbit de la cooperació i investigació acadèmica”. “Estem molt satisfets del treball desenvolupat amb l’ESCS sense la qual aquesta iniciativa no hauria estat possible”, subratlla.

Segons el president de l’Escola Superior de Comunicação Social, André Sendin, “Catalunya va ser un dels grans temes mediàtics, sobretot durant el referèndum del 2017. Tenint en compte això, és necessari debatre sobre el tractament que els mitjans portuguesos van donar al cas català, unint investigadors i els mateixos periodistes que van parlar en primera mà sobre els esdeveniments que van ocórrer aquells dies”.

L’Escola Superior de Comunicação Social (ESCS) té com a missió la creació i transmissió de coneixement científic aplicat de qualitat, en els camps Audiovisual i Multimèdia, Periodisme, Publicitat i Màrqueting i Relacions Públiques i Comunicació Empresarial.

El seminari és obert a tot el públic.

Més informació a l’enllaç següent: https://www.escs.ipl.pt/agenda-e-eventos/a-questao-catala-na-imprensa-portuguesa