Bombers

Trobat sa i estalvi l'infant de 8 anys extraviat a Llanera (Segarra)

query_builder   12 octubre 2021 13:06

event_note Nota de premsa

Trobat sa i estalvi l'infant de 8 anys extraviat a Llanera (Segarra)

La recerca d’un infant de 8 anys que els Bombers de la Generalitat coordinaven des d’ahir, quan a les 15.39h se’n va reportar la desaparició al nucli de Llanera, al municipi de Torà (Segarra), ha culminat feliçment aquest matí a les 10.56 h, quan un boletaire ha localitzat el vailet sa i estalvi caminant per una pista forestal.

Els Bombers van plantejar la recerca de l’infant en funció de dues hipòtesi; la primera, que s’hagués amagat –el seu entorn proper va advertir que li agrada jugar-hi- o patit un accident en algun indret del territori boscà que envolta la casa de colònies on el nen hi passava uns dies. Per això, es va iniciar una recerca intensiva de repàs de punts possibles on l’infant es pogués haver arrecerat.

L’altra hipòtesi és que el vailet hagués caminat en una direcció incerta: per aquest motiu els Bombers de la Generalitat també han realitzat una recerca extensiva, en la què hi han participat els voluntaris que han col·laborat en el dispositiu. Finalment, però, ha estat una persona aliena a l’operatiu qui ha trobat el nen: un boletaire que es desplaçava en vehicle l’ha vist caminant per una pista forestal al terme d’Ardèvol, a uns 8 quilòmetres de la casa de colònies.

Immediatament, des del punt de comandament dels Bombers s’ha enviat  a Ardèvol una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per tal de sotmetre l’infant a un reconeixement mèdic, que ha resultat satisfactori tot i que finalment s’ha optat per dur la criatura a un centre hospitalari per a fer-li un reconeixement més profund. A la vegada, es desplaçaven cap al punt de trobada el pare de l’infant i un dels responsables de la casa de colònies.

El dispositiu desplegat ahir va consistir en 13 dotacions de Bombers de la Generalitat, entre els que s’hi comptava un helicòpter amb tripulació del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), efectius el Grup Caní de Recerca (GRCR) i bombers de parc, amb la participació de Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i voluntaris. Avui, el dispositiu havia augmentat fins les 21 dotacions de Bombers, a les quals s’hi incorporen, a més dels GRAE amb helicòpter i 2 binomis del GRCR, els efectius del Grup Operatiu de Suport, per proporcionar infraestructura.

En el dispositiu de recerca d’avui hi ha participat també 9 dotacions dels Mossos d’Esquadra de Seguretat Ciutadana i Muntanya, grup caní, unitat de drons i un helicòpter. Per part dels Agents Rurals, s’hi ha incorporat 5 dotacions i una unitat de comandament. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat també a l’indret 1 comandament, 2 ambulàncies convencionals i una tot terreny i efectius assistència psicològica. Des del CECAT de Protecció Civil de la Generalitat també s’ha estat en contacte continu l'operatiu de recerca per si calia mobilitzar recursos i voluntariat. El nombre de persones voluntàries que avui prenien part a la recerca s’acostava al centenar.

Cerdanyola del Vallès, 12 d’octubre de 2021

12.00 hores