Bombers

Un excursionista mor a Gualba, al Parc Natural del Montseny (Vallès Oriental)

query_builder   12 octubre 2021 15:38

event_note Nota de premsa

Un excursionista mor a Gualba, al Parc Natural del Montseny (Vallès Oriental)

Els Bombers de la Generalitat han treballat avui en el rescat d’un excursionista que ha perdut la vida en precipitar-se a prop del Gorg de la Goja, al Parc Natural del Montseny, al terme municipal de Gualba (Vallès Oriental).

A les 10.57 hores els Bombers han estat alertats de l’accident de l’excursionista, que anava en grup i realitzava una ruta pel parc. Immediatament s’ha activat l’helicòpter de rescat amb la unitat sanitaritzada del GRAE (Grup d’Actuacions Especials) amb el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i un vehicle lleuger terrestre de suport que també s’ha desplaçat a la zona.

L’excursionista s’hauria precipitat d’una alçada d’uns 50 metres, des d’un corriol que surt del Mirador i baixa cap a la zona del salt d’aigua, a una zona de molt difícil accés i de mala visibilitat tant des del Mirador com des del mateix corriol.

Els primers efectius terrestres en arribar han iniciat la recerca de la persona accidentada seguint les indicacions dels testimonis. Els efectius dels GRAE, que han arribat amb l’helicòpter, han hagut de fer una instal·lació de cordes fins a la llera del riu per tal de poder accedir a l’excursionista.

Una vegada els efectius dels GRAE i el metge del SEM de la unitat sanitaritzada han arribat a lloc han pogut constatar que l’accidentat era mort. S’ha activat la comitiva judicial i també efectius de la Unitat de Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra que s’hi han desplaçat fins al lloc amb helicòpter.

Una vegada s’ha autoritzat l’aixecament del cos s’ha procedit a l’evacuació del cos. Davant la impossibilitat de fer-ho des del lloc amb l’helicòpter per la dificultat de l’aeronau d’accedir a la zona, els efectius de muntanya dels Bombers de la Generalitat han assegurat la víctima i, juntament amb els efectius de la UIM dels Mossos d’Esquadra, han realitzat l’extracció del cos amb cordes fins a una zona on l’helicòpter de rescat ha pogut fer l’evacuació mitjançant un gruatge.

En l’operatiu de rescat hi ha treballat, a més de la unitat sanitaritzada dels GRAE i un vehicle lleuger dels Bombers de la Generalitat, i 5 dotacions dels Mossos d’Esquadra, una d’elles de muntanya i una d’Investigació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia