Direcció General de Comunicació

Vilagrà i les 4 diputacions

Consellera Vilagrà: "Des del Govern volem escoltar el món local i fer-lo partícip de les decisions de país"

query_builder   13 octubre 2021 17:35

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "Des del Govern volem escoltar el món local i fer-lo partícip de les decisions de país"

  • La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, es reuneix amb les quatre diputacions del país amb el compromís d’intensificar les relacions amb les administracions locals
  • És la primera trobada de la consellera Vilagrà d’aquest tipus amb les presidències de les diputacions
La consellera Vilagrà amb els presidents de les quatre diputacions.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s’ha reunit amb les quatre diputacions del país al Palau de la Generalitat aquest dimecres. A la reunió amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la consellera Vilagrà ha reivindicat el ferm compromís del Govern d’intensificar les relacions amb el món local i “establir-hi un nou marc de cooperació que beneficiï el conjunt del país”.

En la trobada amb les quatre diputacions catalanes s’ha abordat la coordinació de l’acció dels ajuntaments de cada territori i s’ha compartit estratègies i reptes comuns. Segons la consellera de la Presidència, “una interlocució honesta i directa entre institucions és fonamental davant dels reptes del país. Des del govern volem escoltar les administracions del territori i fer-les partícips de les decisions de país”.

 

Vilagrà ha reiterat que des del Departament de la Presidència i el Govern volen estar al costat del món local: “hem de construir el màxim de consensos i ser aliats en tots els camins”, ha assegurat. Vilagrà ha emfatitzat la importància de treballar colze a colze amb les administracions locals “perquè el país som totes i tots i l’única manera d’avançar en les quatre grans transformacions que estem impulsant des de la Generalitat (democràtica, social, verda i feminista) és fer-ho plegats amb el món local”.

 

A la trobada també hi han assistit el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez, i la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells. És la primera trobada de la consellera Vilagrà d’aquest tipus amb les presidències de les diputacions.

1  

Imatges

La consellera Vilagrà amb els presidents de les quatre diputacions (Foto: Paco J. Muñoz)

La consellera Vilagrà amb els presidents de les quatre diputacions (Foto: Paco J. Muñoz) 2560