Interior

Foto

El conseller d'Interior Joan Ignasi Elena inaugura la reforma del parc de Bombers de Balaguer

query_builder   15 octubre 2021 10:42

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior Joan Ignasi Elena inaugura la reforma del parc de Bombers de Balaguer

  • Les obres d’adequació, reforma i millora del parc han suposat una reforma total de l’interior millorant aspectes com la salubritat, l’habitabilitat, la funcionalitat i la seguretat
  • L’execució de les obres ha suposat una inversió d’ 1.561.688,12€
Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat aquest matí les instal·lacions del parc de Bombers de Balaguer un cop finalitzades les obres d’adequació, reforma i millora. L’han acompanyat el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort; el cap del cos de Bombers de la Generalitat, David Borrell, i l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, entre d’altres autoritats i comandaments.

El conseller ha destacat que “els serveis de seguretat i emergències volen de professionals i comandaments molt competents, i això ho tenim, i volen anar renovant equipaments i material per disposar de més i millors mitjans i de més efectius”. Em aquest sentit, Elena ha explicat que “la inversió en mitjans es va consolidant” i ha posat en valor la promoció de 250 bombers que s’ha fet enguany i la que es farà l’any que ve, “fins a garantir la contractació de 1000 bombers professionals més”. “És imprescindible i en aquest sentit el nostre compromís és inequívoc: Més mitjans i més efectius per garantir un millor servei als magnífics professionals que tenim” ha afegit.

El titular d’Interior ha recordat que “aquest estiu ha sigut la prova que tenim un nivell de professionals al cos de bombers extraordinari, ha sigut l’any amb més risc d’incendi dels darrers 20 anys i gràcies a l’esforç de tots els equips d’emergències i seguretat del país s’ha aconseguit  minimitzar l’impacte del risc que patíem”. “Vull agrair de nou a tots els servidors públics que ho han fet possible i a tots els voluntaris que han estat al seu costat donant-los suport”, ha dit.

El cap de parc de Balaguer, Roman Pallàs, s’ha mostrat molt satisfet amb la reforma i ha destacat que aquesta millora “ens permetrà donar un millor servei a la població de la Noguera”.

Finalment l’alcalde del municipi, Jordi Ignasi Vidal, ha destacat “la bona notícia que suposa per a tot el territori” i ha agraït a la “Generalitat que malgrat les dificultats han sabut donar tots els serveis que necessita el cos de bombers i a la vegada complir amb totes les necessitats de protecció del patrimoni”.

El parc, situat a un solar de 7.735 m2 de superfície en una zona catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), disposa de planta baixa i primer pis amb dos cossos diferenciats: la zona de dependències i la zona de cotxeres.

Les obres d’adequació, reforma i millora del parc van començar el passat mes de juny de 2020 i han suposat una inversió de 1.561.688,12€. El projecte s’ha centrat en millorar l’edifici existent i la reforma interior ha estat total per tal de millorar la salubritat, l’habitabilitat, la funcionalitat i la seguretat. En tractar-se d’una edificació ubicada en una zona catalogada com a BCIN no s’ha fet cap actuació exterior a l’entorn de l’edifici.

Pel que fa a les obres executades, tot i que s’ha mantingut la coberta de les dependències, s’ha fet de nou la de la zona de cotxeres. A més, s’ha anul·lat una de les quatre crugies per poder ampliar una de les dependències, fet que ha permès encabir una aula, un gimnàs en planta baixa. A la planta primera s’ha construït un local de descans de dones amb el seu vestidor i serveis corresponents així com també les dependències del sots-cap de guàrdia.

A l’altra part de la cotxera s’han construït espais annexes com el magatzem i el taller en planta baixa, i la sala per al rentat i l’assecat dels Equips de Protecció Individual (EPI), a la planta primera. D’altra banda, tota la fusteria de l’edifici, tant interior com exterior, és nova així com també tot el mobiliari.

L’adequació i millora del parc han suposat la reforma de 643,94 m2 de la planta baixa i l’ampliació de 137,87 m2 útils de la planta primera. Durant les obres, els bombers del parc han estat en uns mòduls provisionals ubicats a la zona de l’helisuperfície garantint que l’execució de l’obra no interferís en la prestació del servei.

El parc de bombers de Balaguer és un parc mixt que està adscrit a la Regió d’Emergències de Lleida. Compta amb una dotació de 34 bombers funcionaris, 11 de voluntaris i 2 bombers de segona activitat. Pel que fa a la flota mòbil, disposa d’1 camió BRP (bomba rural pesant), 1 BFP (bomba forestal pesant), 1 BNP (bomba nodriça pesant), 1 BUL (bomba urbana lleugera), 1 AEA (autoescala), la barca de salvament i 1 vehicle lleuger (unitat de personal i càrrega).