Mossos d'Esquadra

manilles

Els Mossos d'Esquadra i la Guardia Civil desarticulen un grup especialitzat en els robatoris violents de rellotges d'alta gamma pel mètode de l'abraçada

query_builder   16 octubre 2021 09:13

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra i la Guardia Civil desarticulen un grup especialitzat en els robatoris violents de rellotges d'alta gamma pel mètode de l'abraçada

El Jutjat d’Instrucció 2 de Valls va emetre ordres de detenció envers els quatre membres del grup, que havia abandonat l’Estat espanyol després de cometre diverses bateries de robatoris a diverses localitats catalanes

Una de les investigades va ser localitzada a Altea (Alacant) on la van detenir agents de la Guàrdia Civil de la població, per dos robatoris violents de Valls i altres fets a la Comunitat Valenciana

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Barcelona i Agents de la Guàrdia Civil d’Altea (Alacant) han desarticulat un grup criminal que cometia robatoris violents en la modalitat coneguda com a “mimosines” o “carinyoses”.

Als arrestats se’ls imputen fets delictius a Valls, Barcelona, Sant Pere de Ribas, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella i Segur de Calafell. Els integrants del grup tenien una gran mobilitat a nivell internacional i es desplaçaven per tot Europa. En aquest sentit cal destacar que acumulen  detencions a França, Bèlgica, els Països Baixos, Alemanya i el Regne Unit.

La investigació es va iniciar a finals de juliol de 2020 quan es van detectar diversos robatoris violents i es va centrar en un grup de quatre persones, d’origen romanès, especialitzades en la sostracció de rellotges d’alta gama mitjançant estrebades violentes i joies pel mètode de l’abraçada.

Els investigats acostumaven a reunir-se ja a primera hora del matí i es desplaçaven en vehicles ocupats per entre dos i quatre persones. Normalment es repartien les tasques de manera que un dels homes feia de conductor i una o dues noies assaltaven les víctimes.

El seus objectius eren principalment persones que duguessin rellotges d’alta gamma. Quan les detectaven, les seguien amb els vehicles fins al seu domicili, s’hi apropaven, els hi preguntaven alguna cosa amb la finalitat de distreure-les i de seguida els agafaven pel braç amb la intenció de sostreure’ls el rellotge. En el cas que la víctima s’adonés de la situació estrebaven el rellotge amb violència fins que aconseguien endur-se’l.

Entre els fets dels quals van tenir coneixement Mossos d’Esquadra, destaquen dos robatoris violents a Valls, duts a terme amb una alta càrrega de violència. Els investigadors van detectar que  cap al mes d’octubre de 2020 van marxar del nostre país, motiu pel qual, el Jutjat d’Instrucció número 2 de Valls va donar d’alta ordres de detenció dels quatre investigats més rellevants.

El 15 de setembre es va detectar que una de les principals investigades havia tornat a Altea (Alacant) acompanyada d’altres membres del grup, entre els quals no hi havia cap dels que havien actuat a Catalunya. En aquesta localitat van cometre un robatori fent ús d’una violència extrema. Pocs dies després, el dia 26, agents de la Guardia Civil d’Altea els van poder arrestar per aquests fets i per l’ordre de detenció emesa pel jutjat de Valls.  

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Benidorm, que en va decretar l’ingrés a presó per ordre del Jutjat d’Instrucció 2 de Valls, per dos robatoris amb violència en aquesta demarcació.

La detinguda és una dona de 27 anys de nacionalitat romanesa i a qui li consten quatre antecedents pel cos de Mossos d’Esquadra.

Aquestes detencions estan relacionades amb les investigacions portades pel Grup de Multiriencidents de Barcelona dels Mossos d’Esquadra que, en els últims mesos, han desarticulat d bateries de clans familiars d’origen romanès, també especialitzats en els robatoris coneguts com a “carinyoses”, els quals havien incrementat la seva activitat delictiva aprofitant l’ús generalitzat de les mascaretes. D’aquesta manera ocultaven la seva identitat i evitaven que les víctimes els reconeguessin en diligències policials o judicials posteriors.

La investigació continua oberta i es preveu la realització de més detencions d’altres persones investigades en el moment  que, de forma ocasional, es desplacin al nostre territori per cometre fets delictius de la mateixa tipologia.  

Per part del grup de multireincidents  de la DIC de Barcelona, en els últims mesos s’han detingut tretze persones, set de les quals van ingressar en diversos centres penitenciaris de Catalunya.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 16 d’octubre de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia