Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura Àmbit general de les obres. Camí coincidint amb el traçat eix B1.1.

El Departament d'Acció Climàtica adjudica noves obres de modernització de la xarxa de regadiu de la Comunitat de regants de la Sèquia de Torres de Segre per 1.118.762 euros

query_builder   18 octubre 2021 11:11

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica adjudica noves obres de modernització de la xarxa de regadiu de la Comunitat de regants de la Sèquia de Torres de Segre per 1.118.762 euros

Foto web Àmbit general de les obres. Camí coincidint amb traçat eix B1.1.
Àmbit general de les obres. Camí coincidint amb el traçat eix B1.1.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya té previst iniciar, en un parell de mesos, les obres per a l’execució del projecte ‘Modernització de la xarxa de regadiu de la Comunitat de regants de la Sèquia de Torres de Segre. Fase 1.2. TM Torres de Segre’. El termini màxim d’execució del contracte serà de 12 mesos, i es preveu la seva finalització en el quart trimestre de 2022. L’obra està en fase de contractació un cop adjudicada a la UTE ACSA Obras e Infraestructuras SAU i Hidromatic Ponent S.L, per un import total d’1.118.762,58 euros.

Per la seva part, la Comunitat de Regants n’executarà una altra part de les obres d’aquesta fase 1.2 per un import total de 948.546,51 euros.

La Comunitat de Regants de la Sèquia de Torres de Segre abasta una superfície de 1.743 hectàrees, distribuïdes en els termes municipals de Lleida, Albatàrrec, Montoliu de Lleida, Sudanell, i Torres de Segre, les quals es dediquen principalment al conreu de fruita dolça, cereals, i diverses hortalisses.

L’objecte de les actuacions és la modernització de la fase 1.2 de la xarxa de regadiu de la Comunitat de Regants de la Sèquia de Torres de Segre, passant d’un sistema de reg a tesa a un sistema de reg per canonades a pressió, i com a continuïtat de les obres executades en la fase 1.1, millorant una superfície de reg de 248 hectàrees ubicades en el terme municipal de Torres de Segre (zona anomenada Les Vinyes).

La xarxa de distribució serà executada pel Departament, i la Comunitat de regants n’executarà les obres de desbast i prefiltratge, l’estació de bombament, i el telecontrol.

La modernització de les xarxes de reg és imprescindible com a mesura per a l’optimització i la gestió eficient de l’aigua, així com per a la millora de la rendibilitat de les explotacions. L’objecte final és poder dotar a cada explotació d’una presa d’aigua amb el cabal i pressió adequats per a què pugui realitzar el reg automatitzat de la mateixa amb la mínima instal·lació interior.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/211018_Noticia_obres_cr_torres_segre

1  

Imatges

Àmbit general de les obres. Camí coincidint amb el traçat eix B1.1.

Àmbit general de les obres. Camí coincidint amb el traçat eix B1.1. 613