Cultura

Guillen

La col·lecció Joan Josep Guillén de la Biblioteca de Catalunya es pot consultar en digital i en obert

query_builder   19 octubre 2021 10:51

event_note Nota de premsa

La col·lecció Joan Josep Guillén de la Biblioteca de Catalunya es pot consultar en digital i en obert

Guillen

El fons del dibuixant satíric, escenògraf i pintor Joan Josep Guillén ja es pot consultar a la Memòria Digital de Catalunya, el repositori cooperatiu impulsat per les universitats de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya.

El fons inclou molts dels materials de l'exposició “Guillén. Màgia a l’espai escènic”, organitzada per la Biblioteca de Catalunya amb la col·laboració del Museu d’Història de Catalunya, on es va poder visitar fins el 26 de setembre. Ara es poden consultar a la Memòria Digital de Catalunya, ja que el fons del dibuixant satíric i escenògraf Joan Josep Guillén Zambrano (Fuente del Maestre, 1947) s’ha posat en obert. L’exposició del Museu d'Història de Catalunya, comissariada per Pilar Parcerisas, proposava un acostament a la trajectòria de Joan J. Guillén a través del seu fons personal, donat en bona part a la BC el 2017.

El fons està format per originals d'escenografies i vestuari per a espectacles com La Flauta màgica, El Llibre de les bèsties, La Cenerentola, entre d'altres; dibuixos satírics per a la premsa (Tele-Expres, Muchas gracias, Diari de Barcelona...); cartells; fotografies i programes de mà de diferents obres.

Guillén, dibuixant satíric, pintor i escenògraf de trajectòria llarga i fecunda, és un creador visual al servei de les arts de l’espectacle i de la crítica social i política. Els seus dibuixos publicats a la premsa constitueixen una crònica gràfica del que ha succeït a l’Estat espanyol, a Catalunya i a la ciutat de Barcelona des de la Transició democràtica fins avui.