Direcció General de Comunicació

Consellera Vilagrà

Consellera Vilagrà: "Som els que hem abocat més recursos als sectors afectats per la pandèmia, més que cap altre govern de l'Estat"

query_builder   20 octubre 2021 11:45

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "Som els que hem abocat més recursos als sectors afectats per la pandèmia, més que cap altre govern de l'Estat"

  • La titular de la Presidència ha presentat el Decret llei de creació d’un fons extraordinari de 100 milions d’euros per als ens locals al Parlament
Consellera Vilagrà

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presentat aquest dimecres al Parlament el Decret llei 21/2021, de 5 d'octubre, pel qual es crea el Fons extraordinari addicional 2021 per als ens locals, que ha estat aprovat per la Cambra. Una dotació pressupostària que suposa 100 milions d’euros per a les administracions locals, que demostra el caràcter municipalista de l’executiu català. “El Govern, malgrat totes les limitacions pressupostàries, ha abocat més recursos als sectors afectats per la pandèmia que cap altre executiu a l’estat”, ha subratllat la consellera, que ha afegit que “el reconeixement del municipalisme no només el repetim sempre que calgui, sinó que el prioritzem en la nostra acció política”.

Aquest Decret llei servirà per dotar les administracions locals d’un fons extraordinari per pal·liar els efectes de la crisi de la covid, que podran fer servir per cobrir les necessitats més urgents. “El Govern es reafirma en la necessitat, no només de garantir les aportacions previstes, sinó d’ampliar-les, per fer front a l’impacte social i econòmic que està tenint la pandèmia de la Covid”, ha explicat Vilagrà davant el Ple del Parlament. D’aquesta manera, els 100 milions d’aquest fons extraordinari seran un complement del Fons de Cooperació Local de Catalunya, i se sumaran als 20 milions d’euros d’un altre fons covid extraordinari que ja es va aprovar en l’exercici anterior.

Amb aquest nou text, el Govern vol demostrar una vegada més la seva aposta municipalista i així ho ha assegurat la consellera: “Volem escoltar la veu del món local i fer-los partícips de les decisions del país. Entenem la relació entre la Generalitat i els ens locals com una relació de confiança, de reconeixement mutu, d’acompanyament i de servei, al mateix nivell, des de la cooperació i la codecisió”.

1  

Imatges

Foto de la consellera Vilagrà (Jordi Bedmar)

Foto de la consellera Vilagrà (Jordi Bedmar) 1022