Direcció General de Comunicació

logo CCMA

El secretari de Mitjans de Comunicació reclama als grups parlamentaris accelerar la renovació de la CCMA, el CAC i la resta d'òrgans caducats

query_builder   21 octubre 2021 10:47

event_note Nota de premsa

El secretari de Mitjans de Comunicació reclama als grups parlamentaris accelerar la renovació de la CCMA, el CAC i la resta d'òrgans caducats

  • Duran ha acabat una ronda de trobades amb  els grups parlamentaris per parlar sobre la necessitat de renovar uns organismes claus per a l’audiovisual, la llengua i la comunicació a Catalunya
El secretari de Mitjans de Comunicació del Govern, Oriol Duran, ha mantingut durant el darrer mes una ronda de trobades amb els grups parlamentaris del PSC, ERC, Junts, CUP i En Comú Podem per plantejar la necessitat de renovar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) per tal de poder posar als òrgans de direcció al dia. Duran ha copsat la “voluntat” de tots els grups de renovar aquests organismes i els ha demanat que hi hagi un “acord al Parlament com abans millor”.

Segons Duran, “la renovació de la Corporació ha de servir per nomenar els nous càrrecs, però sobretot per plantejar un projecte estable i de futur que permeti rellançar la Corporació i millorar el sector audiovisual català”. El secretari destaca la feina que han realitzat els equips actuals en un context molt complicat, però “la renovació és imprescindible”. Cal recordar que el 30 de març de 2015 va caducar el mandat del conseller de la CCMA que fa més temps que està en funcions. “Un projecte en funcions des de fa sis anys no permet afrontar els reptes com cal”, emfatitza Duran, que també recorda que el president, Pere Aragonès, durant el debat de política general, es va marcar com a gran objectiu millorar i modernitzar la CCMA.

El Secretari considera que la renovació cal fer-la apostant per perfils professionals i amb experiència de gestió per tal que aquesta nova Corporació pugui fer les revolucions que té pendents.

Renovació del CAC
Per altra banda, Duran no ha volgut oblidar el CAC. Actualment els tres únics consellers que queden tenen la seva vigència caducada (el 31 de juliol del 2016 va caducar el primer nomenament) i per tant remarca que també és imprescindible renovar una institució que ha de treballar per millorar l’audiovisual a Catalunya.
“El català és una prioritat d’aquest govern i la seva presència a l’audiovisual és essencial. Per això tots els grups han d’esmerçar esforços per ajudar a la renovació de la CCMA i el CAC”, afegeix el secretari.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia