Delegació a Lleida

Dia de les Esquadres 2021

Bernat Solé agraeix la tasca dels Mossos d'Esquadra en la gestió del compliment de mesures de prevenció i protecció per fer front a la Covid-19

query_builder   21 octubre 2021 15:20

event_note Nota de premsa

Bernat Solé agraeix la tasca dels Mossos d'Esquadra en la gestió del compliment de mesures de prevenció i protecció per fer front a la Covid-19

Els demana que facin un esforç afegit per ser “més propers, més comprensius i més amatents que mai amb una ciutadania que ha viscut situacions emocionals difícils arran de la pandèmia"

Dia Esquadres 2021
Bernat Solé, amb l'alcalde de Lleida, el cap de la Regió Policial de Ponent i altres comandaments dels Mossos d'Esquadra durant l'acte

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha agraït la tasca que ha dut a terme el cos dels Mossos d’Esquadra en la gestió del compliment de les mesures de prevenció i protecció per fer front a la Covid-19 i els seus efectes, així com també en l’acompanyament que han realitzat de les persones més vulnerables davant de la pandèmia.

El delegat ha adreçat aquest reconeixement en el transcurs de l’acte de celebració del Dia de les Esquadres 2021 de la Regió Policial Ponent, organitzat a la nau central de la Seu Vella de Lleida, al qual hi han assistit l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el comissari de la Prefectura de la Policia David Boneta, l’intendent Jordi Dalmau, cap de la Regió Policial Ponent, i altres comandaments.

Solé ha afirmat que “al mateix temps que la societat ha patit la situació provocada per la Covid-19 i n’estem veient dia rere dia les conseqüències, el cos dels Mossos d’Esquadra, els seus comandaments i els seus agents, també l’ha viscut de primera mà, havent de sortir al carrer en moments de pors i incerteses, compromesos en la prestació del seu servei”. El delegat s’ha referit especialment a les tasques que han hagut de realitzar en matèria de control de la mobilitat, d’establiments i d’organització de botellots al carrer. “Això demostra –ha afegit- la necessitat de blindar els serveis públics que han estat essencials per a fer front a aquests mesos de tanta complexitat i per garantir els drets i llibertats en moments en els quals els hem vist limitats”.

Per altra banda, el delegat ha destacat el valor de la proximitat de les actuacions dels mossos en el servei envers la ciutadania, atès el fet que “venim d’una pandèmia on hem viscut situacions emocionals límit”. Ha remarcat que durant aquests darrers mesos tothom ha fet molta incidència en la necessitat de la recuperació econòmica i social, però “tant o més important és la recuperació emocional de les persones”. Per això ha demanat als mossos d’esquadra que,  en el compliment del seu deure, ara facin un esforç afegit per ser “més propers, més comprensius i més amatents que mai, perquè la ciutadania ho necessita i ho agrairà”.

El delegat també ha estès el reconeixement a les persones i entitats externes l’actuació de les quals ha contribuït al desenvolupament de la tasca dels Mossos,  i a la resta de cossos i forces de seguretat. També ha donat la benvinguda a les 21 dones i 31 homes de la nova promoció del cos que s’acaben d’incorporar a la Regió policial de Ponent i ha tingut un record per l’agent de la Unitat de Subsòl dels Mossos que va morir a principis d’aquest mes durant unes maniobres de formació en espeleologia al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, a Matadepera, així com per a l‘agent que va resultar ferit en una cama al rebre una perdigonada disparada mitjançant un mecanisme casolà amagat com una trampa en una plantació de marihuana a Alcoletge que la policia havia anat a desmantellar.