Educació

Fotografia inauguració

Josep Gonzàlez-Cambray: "Els edificis han d'estar al servei de l'aprenentatge i els infants i joves sou els que doneu sentit i ànima al què passa dins"

query_builder   22 octubre 2021 13:54

event_note Nota de premsa

Josep Gonzàlez-Cambray: "Els edificis han d'estar al servei de l'aprenentatge i els infants i joves sou els que doneu sentit i ànima al què passa dins"

  • El conseller d’Educació inaugura l’ampliació de l’Escola Cau de la Guineu de Corbera de Llobregat

 

  • També s’ha reunit amb els directors i les directores dels diferents centres educatius del municipi
Fotografia inauguració

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat avui l’ampliació de l’Escola Cau de la Guineu de Corbera de Llobregat, conjuntament amb l’alcaldessa del municipi, Montserrat Febrero. Durant l’acte, el conseller ha destacat que “els edificis han d’estar al servei de l’aprenentatge i els infants i joves sou els que doneu sentit i ànima al què passa dins”.

 

El conseller i l’alcaldessa han descobert la placa inaugural i s’han adreçat a docents, representants de les famílies i, especialment, a l’alumnat del centre: “Vosaltres, que sou alumnes, decidiu si voleu tenir el poder, si voleu aprendre, si voleu estar preparats per prendre les millors decisions i construir la vostra vida. I si voleu aprendre, ningú us podrà parar”, ha manifestat el titular d'Educació.

 

Gonzàlez-Cambray també s’ha adreçat al professorat i a les famílies, a qui ha agraït la feina feta i el compromís: “Teniu més i millors espais, i no ha estat fàcil. Són molts anys fins arribar a aquest punt,  per això vull agrair la paciència a mestres i famílies i la capacitat per adaptar-vos”.

 

L’edifici inaugurat inclou aules de diferents usos i menjador amb cuina pròpia. Un edifici de dues plantes amb eficiència energètica, que ha tingut un cost de més de 2 milions d’euros. Un cop inaugurada l’ampliació, la comitiva ha fet un breu recorregut per les instal·lacions del centre.

Fotografia Escola Cau de la Guineu

En acabar, el conseller ha mantingut una trobada amb els directors i les directores dels diferents centres educatius de Corbera de Llobregat, per copsar la realitat educativa del municipi i conèixer les necessitats d’escoles i instituts.

 

L’Escola Cau de la Guineu té una matrícula de 208 alumnes d’educació infantil i primària i una plantilla de 19 docents i personal d’atenció educativa. El centre treballa per reptes, tallers, i rutes d’aprenentatge. El treball de l’autonomia a l’escola es potencia tant a la franja lectiva com a la franja horària de migdia i en tots els nivells d’educació infantil i primària. L’escola incideix en la llengua anglesa a través de diferents iniciatives, i forma també part de la Xarxa de Competències Bàsiques.

 

A continuació, Gonzàlez-Cambray ha visitat l’Escola Bressol El Petit Corb acompanyat per membres de l’equip directiu del centre. La trobada ha permès conèixer la tasca de l’educació infantil de primer cicle en la formació dels infants, en el marc del treball del Departament d'Educació per assolir la gratuïtat de l’etapa de 0 a 3 anys.

 

 

22 d’octubre de 2021

 

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia