Drets Socials

EYCA

L'European Youth Card Association premia el Carnet Jove de Catalunya pel seu suport als joves durant la COVID19

query_builder   22 octubre 2021 15:45

event_note Nota de premsa

L'European Youth Card Association premia el Carnet Jove de Catalunya pel seu suport als joves durant la COVID19

Durant la 36a Conferència Europea d’EYCA, el Carnet Jove ha rebut també el premi especial per la seva trajectòria i contribució activa

La guia ‘Com trobar-hi sentit’ va rebre també el reconeixement de la UNESCO, que la va incloure a The MIL Alliance Response to COVID-19 una selecció dels 15 millors recursos pedagògics i bones pràctiques a nivell mundial

EYCA

El Carnet Jove de Catalunya ha rebut avui dos guardons Excellence Awards 2021 que atorga l’European Youth Card Association (EYCA), l’organisme format per 38 organitzacions membres que emeten el Carnet Jove Europeu a més de 6 milions de joves europeus. La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Núria Ramon, ha recollit virtualment els reconeixements durant l’entrega de premis que ha tingut lloc aquest migdia en el marc de la 36a Conferència General d’EYCA, que aquest 2021 s’ha celebrat via telemàtica.

Aquests premis estan integrats per set categories, a les quals aquest any s’hi ha afegit el nou “Premi suport als joves durant la COVID19” per tal de reconèixer aquella organització que millor ha promogut l’acompanyament a la població jove durant la pandèmia. Justament, aquest nou premi ha estat concedit al Carnet Jove de Catalunya per haver contribuït a la publicació de les dues guies elaborades per l’ACJ Com trobar-hi sentit, un recurs en línia amb desenes de consells pràctics perquè els joves aprenguessin a gestionar el confinament amb equilibri emocional, ànim de superació i esperit cooperatiu; i la guia amb el mateix nom “Com trobar-hi sentit”, però en aquest cas dirigida als 1.039 professionals que a Catalunya treballen amb la gent jove.

La guia per a joves va rebre el reconeixement de la UNESCO, que la va incloure a The MIL Alliance Response to COVID-19 una selecció dels 15 millors recursos pedagògics i bones pràctiques a nivell mundial, al costat d’altres projectes nascuts a Amèrica del Nord (els EUA i el Canadà), Amèrica del Sud (Argentina, Brasil i Colòmbia) i Europa (França, Països Baixos i Macedònia del Nord), a més de Catalunya.

Degut a aquest èxit i reconeixement, les guies es van traduir a l’anglès, francès i castellà, i organitzacions europees de serveis a la joventut com són ERYICA, Eurodesk i la pròpia EYCA van començar a difondre-les entre joves i xarxes de professionals.

Amb el “Premi suport als joves durant la COVID19”, EYCA també ha volgut reconèixer les diferents iniciatives que el Carnet Jove de Catalunya ha dut a terme com són la informació sobre mesures de prevenció de la COVID a través dels seus canals de comunicació i informació; la promoció de descomptes, propostes i sortejos en línia; la informació sobre esdeveniments culturals ajornats; la difusió de descomptes universals i gratuïts, com ara visites virtuals a museus, a produccions teatrals o activitats esportives; o la creació d’un grup de treball per cercar espais per a acollir grups vulnerables afectats per COVID19.

D’altra banda, la 36a Conferència General d’EYCA també ha guardonat el Carnet Jove català per la seva “Contribució activa a EYCA”, la distinció de més rellevància i que reconeix el carnet en la seva globalitat. En aquest sentit, s’ha tingut en compte que aporta més de mig milió de titulars al conjunt dels usuaris europeus del carnet (més de 6 milions), la participació a les iniciatives de la pròpia associació europea de carnets (seminaris, visites, conferències) i la visió innovadora del carnet en diferents línies de treball i projectes, com són la sostenibilitat, la digitalització, la territorialització o la vinculació a les polítiques de joventut.

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, s’ha mostrat molt satisfeta per aquest nou reconeixement internacional: “El Carnet Jove de Catalunya ha tornat a merèixer la distinció europea per la nostra responsabilitat i acció social cap a les persones joves, i això ens enorgulleix i ens esperona a seguir en aquesta línia”.

Així mateix, Ramon ha recordat que el CJ ja havia estat premiat als Excellence Awards en cinc ocasions anteriors per les seves iniciatives socials en àmbits com ara el Carnet Jove Local, les Beques Carnet Jove, els avantatges del Pack Jove o la campanya de celebració dels 30 anys d’història amb una gran participació dels i les joves a les xarxes socials.

El Carnet Jove arriba enguany al seu 35è any d’implantació a Catalunya amb més de 8.500 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional i uns 558.000 titulars d’entre 12 i 31 anys. A aquestes xifres s’hi suma un important índex de penetració entre la joventut catalana, que actualment és del 35%.

A nivell europeu, el Carnet Jove de Catalunya expedeix prop del 10% del total de carnets joves, i se situa com la tercera organització amb més expedicions, després d’Hongria i Escòcia.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia