Empresa i Treball

.

MODA

Arrenca 080 Barcelona Fashion-Third Digital Edition, amb una setmana de moda, innovació i creativitat

query_builder   25 octubre 2021 20:36

event_note Nota de premsa

MODA

Arrenca 080 Barcelona Fashion-Third Digital Edition, amb una setmana de moda, innovació i creativitat

El dissenyador Eñaut, presentant la seva col·lecció
El dissenyador Eñaut, presentant la seva col·lecció
  • El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat la 28a edició de 080 Barcelona Fashion, destacant “l’enginy i creativitat” dels dissenyadors i marques de moda participants, que “reflecteixen la riquesa i la diversitat de la indústria de la moda a Catalunya”
  • PALOMA WOOL, EÑAUT, IS COMING, ESCORPION, JÚLIA G. ESCRIBÀ i TXELL MIRAS han protagonitzat la primera jornada dels Fashion Show Films de la 28a edició de 080 Barcelona Fashion, a l’excepcional emplaçament de l’Espai XC, obra de l’escultor català de renom internacional, Xavier Corberó

Important: els materials gràfics (fotos i vídeos) estaran disponibles al web https://080barcelonafashion.cat/ 15 minuts aproximadament després de la seva emissió.

Descarrega aquí el vídeo resum de la jornada

080 Barcelona Fashion inicia la seva 28a edició amb la primera sessió de fashion show Films. Les propostes de les firmes PALOMA WOOL, EÑAUT, IS COMING, ESCORPION, JÚLIA G. ESCRIBÀ i TXELL MIRAS han protagonitzat la jornada inaugural d’aquesta nova edició del certamen a l’excepcional emplaçament de l’Espai XC, obra de l’escultor català de renom internacional, Xavier Corberó.

.
El conseller Torrent i Ramió a l'Espai XC

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat la 28a edició de 080 Barcelona Fashion, que ha tornat a apostar pel format 100% digital. En les seves paraules de benvinguda, Torrent ha destacat l’escenari escollit en aquesta edició, l’Espai XC, “un lloc extraordinari on es fusionen moda, disseny i arquitectura, des d’on volem projectar el talent creatiu del nostre país a tot el món”.

Torrent ha volgut posar el valor les 22 col·leccions dels dissenyadors i marques de moda “una mostra d’enginy i creativitat, que reflecteixen la riquesa i la diversitat de la indústria de la moda a Catalunya”, i que “són el resultat del talent que s’emmarca en un ecosistema productiu sòlid, sostingut per un llarg llegat que forma part del passat, el present i el futur del nostre país, com és el de la industria tèxtil, del cuir i la pell”.

El conseller ha volgut recordar que “darrera de les tendències i la creativitat que veurem aquesta edició, hi ha un sistema productiu amb vocació internacional que està duent a terme una transformació profunda sota els paràmetres de la digitalització, la innovació i la sostenibilitat social i ambiental, amb la voluntat de fusionar competitivitat i compromís amb un món més just i més net”.

PALOMA WOOL, EÑAUT, IS COMING, ESCORPION, JÚLIA G ESCRIBÀ i TXELL MIRAS en la primera jornada de 080 Barcelona Fashion

Fashion Show film de Paloma Wool

Visualitza aquí el Fashion Show Film

Descarrega les imatges de Look Book

Descarrega les imatges d’ambient del Fashion Show Film

.
Dissenys Paloma Wool

Paloma Wool ha estat l’encarregada d'inaugurar el certamen de moda digital amb la col·lecció Eternal Loop, una sèrie de peces i estampats a partir de patrons fractals, explorant l'equilibri entre l’ordre i el caos que hi ha a l'univers. El mantra "Tot està connectat, la cadena mai s'ha trencat" reflecteix l’interès en la representació que estem tots interconnectats, des de l'àtom més petit a la immensa galàxia.

El tricot és el gran protagonista de la col·lecció, des de jerseis amples, looks de ratlles fins a total looks de cap a peus. Les siluetes estan inspirades en el cos de la dona, i la paleta cromàtica recorda els colors de la terra i de l’espai.

El projecte continua representant a artistes multidisciplinaris de tot el món per mitjà de diverses col·laboracions, a més de donar suport a la producció local i sostenible. Per aquesta edició, Paloma Wool ha col·laborat amb l’artista holandesa Fenna Schilling, experta en la tècnica del collage, estampant alguns dels seus collage a les peces.

Fashion Show film d'Eñaut

Visualitza aquí el Fashion Show Film

Descarrega les imatges de Look Book

Descarrega les imatges d’ambient del Fashion Show Film

.
Dissenys Eñaut

Seguidament, Eñaut ha presentat Bost inspirant-se en els flysch, conjunts de roques que reflecteixen la història del planeta en capes i que descobreixen la seva evolució, explicada en milions d'anys. Els seus colors són —com en els mantells petris— el negre, el gris i el blanc. Capes de sediments i de roca que alternen duresa i morbidesa com els materials que utilitza: polièster reciclat, llana regenerada, pell vegana, tricot i elements orgànics.

Aquesta estructura de línies minerals diferenciades dels flysch es revela en els estampats de ratlles i els prisats, així com en la composició dual de les peces: dues meitats enfrontades que creen un tot. Peces com la camisa oversize i les armilles de punt són les peces clau de la seva cinquena col·lecció. El joier artesà To Garal i la marca de bosses Nonnai, còmplices creatius de Eñaut, han creat peces ad hoc per a aquesta col·lecció.

Fashion Show film d’Is Coming

Visualitza aquí el Fashion Show Film

Descarrega les imatges de Look Book

Descarrega les imatges d’ambient del Fashion Show Film

.
Dissenys Is Coming

La firma Is Coming ha presentat la seva col·lecció La Colonial, basada en el joc de textures i colors pel proper estiu 2022. Is coming imagina una dona urbana amb peces de roba còmodes que li permetin expressar el seu verdader esperit, peces versàtils i alegres plenes de detalls i funcionalitat.

En el Fashion Show Film s’han vist looks que van del dia a la nit i que s'adapten als moments d'oci, esdeveniments i treball. Vestits d’home de lli, i faldilles molt abundants amb jaquetes petites adornades amb algun estampat molt potent. Vestits sense tirants i camises que fan alhora de vestits, juntament amb el característic tricot de la firma, són les peces més rellevants de la col·lecció La Colonial, inspirada en l'arquitectura de la Centreamèrica colonial.

Fashion Show film d’Escorpion

Visualitza aquí el Fashion Show Film

Descarrega les imatges de Look Book

Descarrega les imatges d’ambient del Fashion Show Film

.
Dissenys Julia G. Escribà

La jove dissenyadora Júlia G. Escribà es presenta per primer cop amb equip amb la Utopia. La col·lecció és la primera proposta del programa de la Unió Europea TheMedNew, que agrupa marques que es caracteritzen per estils de disseny, teixits i compromisos socials i ambientals propis de l’essència mediterrània, mantenint aquesta envers la globalització. D’altra banda, el nom de la col·lecció busca reflexionar sobre com serà la moda en una futura utopia que, per Júlia G. Escribà, serà sens dubte tecnològica, sostenible i de disseny.

Les siluetes d’aquesta nova col·lecció s’inspiren en el concepte genderless. El lli i el cupro són els materials estrella d’Utopia, que es manifesten a través de colors atemporals, colors pedra i terra, basats en la teoria de l’Escala Sonocromàtica Pura de Neil Harbisson, que ha col·laborat amb les propostes de colors dels teixits i que afirma que els colors neutres i terra emeten sons més suaus i harmònics, i fins i tot silenci.

Fashion Show film Txell Miras

Visualitza aquí el Fashion Show Film

Descarrega les imatges de Look Book

Descarrega les imatges d’ambient del Fashion Show Film

.
Dissenys Txell Miras

La primera jornada de 080 Barcelona Fashion -Third Digital Edition ha finalitzat amb la col·lecció (A)simfonia de Txell Miras. La dissenyadora, que expressa la seva personalitat a través de totes les seves col·leccions, juga a (A)simfonia amb composicions espacials i cromàtiques que es manifesten en color negre, gris, blau marí, fúcsia fort i blau elèctric. La nova col·lecció deixa veure siluetes carregades, amb capes superposades però que també tenen l’objectiu de buidar, creant instants imprevistos que permeten desequilibrar l’harmonia i crear la a-simfonia.

El Fashion Film que presenta (A)simfonia està ple de creativitat i imaginació, i presenta la col·lecció a través d'un discurs on tot es connecta i reneix.

Patrocinadors i firmes col·laboradores de la 28a edició de 080 Barcelona Fashion

Aquesta edició compta amb les següents marques patrocinadores i col·laboradores que donen suport al 080 Barcelona Fashion:

Patrocinador principal: Clearpay, el mètode de pagament ajornat en el sector de la moda.

També són firmes patrocinadores  Kevin Murphy (perruqueria oficial) i Thuya Professional Line (manicura oficials). Per la seva banda, participen com a col·laboradors M·A·C Cosmetics (maquillatge oficial), Garmin (rellotge oficial), Thuya Formació Professional (equip de maquillatge), Rowenta (planxat i eines d’higienització),  GhD (eines de pentinat) Font Vella (aigua oficial) i La Roca Village (destinació de shopping oficial).

 

Segueix-nos a les xarxes socials___________________________

 

Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/

Twitter CCAM: https://twitter.com/ccamcat

Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion

Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion 

Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/

Twitter: @empresacat

 

.
Dissenys Escorpion

La marca Escorpion, seguint el seu estil contemporani, urbà i versàtil, també ha presentat My way, una col·lecció inspirada en l’ésser humà i en totes les seves particularitats i diferències, com mostra al seu reivindicatiu Fashion Show Film.

La dècada dels noranta i el moviment punk d’aquella època és un dels principals referents d’aquesta nova col·lecció que gira al voltant de les geometries simples i està formada per looks oversize en colors neutres i opacs, realitzats amb materials naturals i eco responsables, com el lli, el cotó orgànic i el tencel. Una de les peces protagonistes de My Way és el maxi càrdigan de punt, tot un símbol de l’esperit lliure, honest i atrevit de la col·lecció amb la que Escorpion trenca dicotomies convencionals i es qüestiona els estereotips.

Fashion Show film de Júlia G. Escribà

Visualitza aquí el Fashion Show Film

Descarrega les imatges de Look Book

Descarrega les imatges d’ambient del Fashion Show Film

16  

Imatges

Dissenyador Eñaut amb la seva col·lecció

Dissenyador Eñaut amb la seva col·lecció 1001

Dissenyadora Júlia G. Escribà amb la seva col·lecció

Dissenyadora Júlia G. Escribà amb la seva col·lecció 1536

Disseny Eñaut

Disseny Eñaut 423

Disseny Eñaut 2

Disseny Eñaut 2 398

Disseny Escorpion

Disseny Escorpion 604

Disseny Escorpion 2

Disseny Escorpion 2 452

Disseny Is Coming

Disseny Is Coming 720

Disseny Is Coming 2

Disseny Is Coming 2 544

Disseny Júlia G. Escribà

Disseny Júlia G. Escribà 500

Disseny Júlia G. Escribà 2

Disseny Júlia G. Escribà 2 468

Disseny paloma Wool

Disseny paloma Wool 6121

Disseny paloma Wool 2

Disseny paloma Wool 2 6679

Disseny Txell Miras

Disseny Txell Miras 389

Disseny Txell Miras 2

Disseny Txell Miras 2 340

El conseller Roger Torrent i Ramió  a l'espai XC en la benvinguda a la 28a ed de 080

El conseller Roger Torrent i Ramió a l'espai XC en la benvinguda a la 28a ed de 080 346

El conseller Roger Torrent i Ramió  a l'espai XC en la benvinguda a la 28a ed de 080_2

El conseller Roger Torrent i Ramió a l'espai XC en la benvinguda a la 28a ed de 080_2 245