Interior

Foto

El Conseller Elena presenta el calendari Bombers amb Causa 2022, i lliura el xec de 76.540 € per les vendes de l'anterior edició

query_builder   27 octubre 2021 20:06

event_note Nota de premsa

El Conseller Elena presenta el calendari Bombers amb Causa 2022, i lliura el xec de 76.540 € per les vendes de l'anterior edició

  • Amb l’edició presentada avui, el projecte solidari arriba a la seva onzena edició
  • La recaptació es destina a finançar la beca de recerca Bombers amb Causa per a la investigació en malalties infantils i a projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió social
  • El projecte solidari, impulsat per Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, en col·laboració amb els Bombers de Barcelona, Bombers d’Andorra i Pompièrs d’Aran, ha recaptat 619.556 € des del 2011
Foto

El Conseller Elena ha presentat aquesta tarda la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa, l’onzena, i ha lliurat el xec per la recaptació assolida a l’Obra Social Sant Joan de Déu. L’acte ha comptat amb l’assistència de representants dels cossos de Bombers de la Generalitat, de Barcelona, d’Andorra i dels Pompièrs d’Aran, i també de fotògrafs, famílies i infants que han participat en l’actual edició.
El conseller Elena ha agraït a les famílies, els bombers i resta de professionals la seva implicació i ha destacat que "només les coses que es fan amb el cor treuen aquest somriure. Heu posat moltíssima il·lusió i es veu". "Ser conseller d'un cos de bombers que fa uns anys va decidir tirar endavant aquesta iniciativa amb aquesta il·lusió col·lectiva és un orgull. Ho vaig sentir aquest estiu i ho sento avui", ha destacat el titular d'Interior, que també ha volgut agrair la tasca de Sant Joan de Déu "tant a nivell científic com per com tracteu les altres dimensions de la malaltia".

També han participat a l’acte Joan Delort, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; Oriol Bota, director de l'Obra Social de Sant Joan de Déu; Núria Codorniu, directora de la Fundació Sant Joan de Déu d’Atenció a la Dependència; i el doctor Jordi Anton, pediatre i investigador de la beca Bombers amb Causa de l’Hospital Sant Joan de Déu, entre d’altres. 

El projecte Bombers amb Causa ha continuat amb la seva tasca solidària el 2021 i, malgrat les dificultats de la pandèmia, en aquesta 10a edició ha recaptat 76.540€. La iniciativa solidària permet seguir finançant programes de recerca en malalties infantils i projectes d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de l’Obra Social Sant Joan de Déu. Amb la nova recaptació, ja són 619.556€ els diners recaptats des del 2011.

 

Els projectes finançats per Bombers amb Causa

La recaptació assolida el 2021 permet finançar un nou projecte de recerca i 6 projectes socials de Sant Joan de Déu.

El nou projecte de recerca és el ‘Projecte MACAI’, de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, que rep una beca amb una dotació de 42.733€. Aquesta recerca, liderada per l’investigador Dr. Jordi Antón, té l’objectiu de millorar la vida dels pacients amb artritis idiopàtica juvenil, la malaltia reumàtica crònica infantil més prevalent i més causant de discapacitat que apareix abans dels 16 anys.

D’altra banda, enguany s’ha donat continuïtat al finançament del projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència ‘A peu de llit’, que dona atenció domiciliaria especialitzada a infants i a les seves famílies en situació de cronicitat o fase final de la vida. Aquest projecte s’ha finançat amb 10.000€.

S’han finançat també projectes de Sant Joan de Déu a les Terres de Lleida, com són el projecte CSMIJ, el de teràpies complementàries i el d’activitat física amb infants que pateixen problemes de salut mental, amb 11.998€. També s’ha finançat amb 8.618€ el projecte de Reforç escolar per a infants nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa.

Finalment, s’ha donat suport al projecte ‘La meva llar’, d’inserció social a través d’habitatge temporal per a adolescents amb problemes de salut mental del Parc Sanitari SJD, amb 3.191€.

L’aigua com a element de joc a la 11a edició del calendari solidari

Les localitats d’Alp, Balaguer, Pineda de Mar, Reus, Tortosa, Ponts, Collbató, Roses, Figueres, Barcelona, Andorra i Aran són els escenaris de les 13 sessions fotogràfiques que integren el calendari de Bombers amb Causa 2022.En la nova edició del 2022, l’aigua ha estat el fil conductor i un element de joc de les sessions de fotografia que han tingut lloc en diversos indrets del territori.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat. En posteriors edicions s’hi van sumar al projecte els Bombers d’Andorra l’any 2015, els Bombers de Barcelona el 2016 i els Pompièrs d’Aran el 2019.

En les primeres edicions, els fons recaptats van permetre crear la beca d’investigació Bombers amb Causa, que s’atorga cada any per concurs, sota un jurat d’experts, als investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu.

A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social i fins a dia d’avui s’han finançat un total de 24 projectes de Sant Joan de Déu. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en aquesta propera edició.

Col·laboració de fotògrafs de prestigi professional

Des que va començar la iniciativa, el calendari solidari Bombers amb Causa ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional, que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies.

En aquesta edició l’Ana Jiménez Remacha, en Vicens Gimenez, la Carmen Secanella, en Santi Cogolludo, la Maria Contreras Coll, en Carles Esteve, l’Alícia Fàbregas, l’Arduino Vannucchi, la Sira Esclasans, en Jordi Adrià, l’Anna Tur, l’Ignasi Pérez i l’Alba Metzger han col·laborat en captar les fotografies, sumant-se així a la causa. El calendari inclou també uns adhesius il·lustrats per la Queralt Armengol.

On puc trobar el calendari solidari Bombers amb Causa 2022?

Enguany es reprenen les fires i activitats a l’aire lliure protagonitzades pels cossos de bombers. Les dates i localitzacions s’aniran difonent a través del web i les xarxes socials. Igualment es podrà comprar a la botiga online de l'Obra Social Sant Joan de Déu (BotigaSolidariaSJD.org), a la cooperativa Abacus i diversos establiments locals.

Altres accions solidàries: la Cursa de Muntanya i la Vertical de Montserrat

Les accions esportives de caràcter solidari estan augmentant la dimensió del projecte solidari de Bombers amb Causa. La quarta edició de la Cursa Vertical de Montserrat se celebrarà l’11 de juny de 2022 i enguany, la Cursa de Muntanya s’ha celebrat virtualment a les xarxes, amb l’etiqueta #CursaMuntanyaBAC2021.

Bombers amb Causa a les xarxes socials

Podeu trobar més informació sobre el projecte a https://bombersambcausa.org/, així com les causes finançades i els professionals que ens han acompanyat. També podeu seguir les novetats a través dels perfils a Instagram @BombersAmbCausa i l’etiqueta #BombersAmbCausa, així com als perfils de, @BombersCat, @BombersAndorra, @BCN_Bombers, @Pompiers_Emergències i @SolidaritatSJD.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia