Delegació a Tarragona

3 noves sirenes d'avís de risc químic

El Govern n'instal·larà 3 més de les que ja havia anunciat en el marc del Plaseqta: dues a Reus i una a Salou

query_builder   2 novembre 2021 13:54

event_note Nota de premsa

3 noves sirenes d'avís de risc químic

El Govern n'instal·larà 3 més de les que ja havia anunciat en el marc del Plaseqta: dues a Reus i una a Salou

3 noves sirenes d'avís de risc químic

Properament s’instal·laran 3 noves sirenes al sector químic del Polígon sud de Tarragona en el marc del Plaseqta. Es tracta de 2 sirenes a Reus i 1 a Salou. S’afegiran als 56 sensors de toxicitat ja anunciats: 23 per clor al polígon sud i 33 per sulfur d’hidrogen al polígon nord, que crearan una barrera de detecció automàtica per dur a terme els avisos a la població en cas de fuita. La instal·lació estarà llesta abans de Nadal.

Una de les sirenes de Reus s’instal·larà a Bellissens per protegir elements vulnerables com la fira, l’hospital i el campus universitari (amb un radi d’abast d’uns 1.000 metres), i la segona entre la zona de l’edifici del CAT112 i l’escola Aura, amb un radi d’abast d’uns 600 metres. La sirena de Salou es preveu que s’instal·li a la zona de Port Aventura per donar avís a la zona del parc temàtic, i tindrà un radi d’abast d’uns 1.000 metres.

A més de les tres noves sirenes que s’han anunciat aquest mes Protecció Civil també preveu el subministrament de 5 sirenes d’avís a la població en cas de risc químic i 3 estacions meteorològiques en el marc el Plaseqta. Aquestes sirenes ja estan en licitació i s’instal·laran al llarg de l’any vinent a Vila-seca (1 sirena al Polígon Industrial Alba i 1 sirena i 1 estació meteorològica al barri de la Plana); Salou (1 sirena i 1 estació meteorològica a la zona oest del nucli urbà); Tarragona (1 sirena i 1 estació meteorològica al Polígon Industrial Les Gavarres), i una més a Constantí. A més es reubica la sirena de Salou que va ser retirada a principis de 2021 a petició de l’Ajuntament.

Els sensors s’instal·laran per protegir la població de La Pobla de Mafumet, El Morell i Puigdelfí (Perafort) i detectaran núvols tòxics de sulfur d’hidrogen pel que fa al polígon nord. Pel que fa al polígon sud, s’instal·laran per protegir la població del barri tarragoní de Bonavista i de La Canonja i detectaran núvols tòxics de clor.