Economia i Hisenda

Jrdi Òliva, conseller delegat de l'ICF

El Govern nomena Jordi ÒIiva Ritort nou conseller delegat de l'Institut Català de Finances

query_builder   2 novembre 2021 13:14

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Jordi ÒIiva Ritort nou conseller delegat de l'Institut Català de Finances

  • Òliva assumeix la responsabilitat executiva de l’entitat financera després de més de 20 anys de carrera a la banca, principalment a Deutsche Bank i CaixaBank
  • Víctor Guardiola Flores, fins ara màxim responsable executiu de l’entitat, deixa el càrrec de forma voluntària per motius personals
Jordi Òliva, conseller delegat de l'ICF

El Govern ha aprovat avui el nomenament de Jordi ÒIiva Ritort com a membre de la Junta de Govern i conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF) amb efecte des del 3 de novembre de 2021. Òliva agafa el relleu de l’actual conseller delegat, Víctor Guardiola Flores, que ha deixat el càrrec de forma voluntària per motius personals.

Jordi Òliva Ritort ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional al sector bancari, principalment a Deutsche Bank (1994-2010) i Caixabank (2015-2021). A Caixabank, ha ocupat fins ara el càrrec de director del Negoci d’Institucions (tant del sector públic com entitats, fundacions, partits polítics i sindicats), on ha gestionat, entre d’altres, l’adaptació del negoci davant les noves necessitats derivades de la pandèmia. Durant els 16 anys de carrera a Deutsche Bank, Jordi Òliva va assumir responsabilitats en gestió de filials multinacionals, desenvolupament de productes, llançament de la banca electrònica, venda de derivats o gestió de tresoreria.  

Destaca també, el seu pas per l’Administració Pública entre els anys 2011 i 2015, on va exercir de director general de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat de Catalunya. En aquesta etapa va assumir la gestió de les finances i tresoreria del Govern i la supervisió financera en l’àmbit de les competències de la Generalitat, com ara la transformació de caixes d’estalvi catalanes en bancs i fundacions especials, i va ocupar un lloc en la Junta de Govern de l’ICF. Òliva també ha treballat en el sector de la consultoria en àmbits bancari i financer, de les telecomunicacions, sistemes d’informació transport públic i sanitari.

El president de la Junta de Govern de l’ICF i secretari general del Departament d'Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga, ha destacat la trajectòria d’ÒIiva: “Un professional amb una àmplia experiència en el sector financer i en l’administració pública, i amb la capacitat per continuar la tasca de l’ICF i mantenir el seu prestigi”.

 

Gestió de l’ICF el 2021 i compliment d’objectius estratègics

Cabrafiga també ha volgut agrair a Víctor Guardiola “la gestió eficaç de l'ICF sota la seva direcció, que ha permès una evolució molt positiva de l’entitat, donant suport financer a moltes empreses afectades per la pandèmia i al teixit productiu en general”, així com també li ha reconegut “el seu compromís per executar els objectius estratègics definits per la Junta de Govern de l’entitat”.

Per la seva part, Guardiola ha agraït “el suport de tot l’equip de l’ICF en un període tan complicat a causa dels impactes de la Covid, per fer créixer l’entitat, donar suport a les empreses i impulsar el seu procés de transformació” en un 2021 marcat per l’activitat creditícia encaminada a donar resposta als impactes de la Covid en el teixit empresarial de Catalunya, i per la implantació d’un nou sistema informàtic integral a l’ICF en el context del seu procés de transformació digital.

Guardiola es va incorporar a l’ICF a l’inici del 2021 després d’una dilatada experiència en el sector bancari, principalment a Caixabank, on va ocupar càrrecs directius en els diferents àmbits territorials i sectorials.