Economia i Hisenda

Oficina de tributs

L'ATC simplifica els tràmits als contribuents que hagin d'interposar un recurs relacionat amb l'impost al CO2

query_builder   3 novembre 2021 12:10

event_note Nota de premsa

L'ATC simplifica els tràmits als contribuents que hagin d'interposar un recurs relacionat amb l'impost al CO2

  • Redissenya el web perquè es pugui recórrer de manera telemàtica i sense necessitat d’aportar cap justificant de la Dirección General de Tráfico
  • Reforça els mecanismes per agilitar la devolució dels cobraments que es confirmin indeguts, juntament amb els interessos corresponents
Oficina de tributs

L’Agència Tributària de Catalunya ha implementat un seguit de millores per facilitar els tràmits als contribuents que hagin d’interposar un recurs relacionat amb el cobrament d’aquest tribut. En concret, l’Agència ha redissenyat el seu web per tal que es pugui presentar de manera telemàtica i sense necessitat d’aportar cap justificant de la Dirección General de Tráfico.

Així, les persones que hagin de presentar un recurs a l’Agència ho podran fer en línia, des de la mateixa pàgina de consulta del padró, on només hauran de fer constar la matrícula del vehicle i el NIF del propietari. També podran utilitzar les altres vies d’identificació admeses fins ara, com són el DNIe, el certificat digital o l’idCAT Mòbil. Paral·lelament, també s’ha suprimit l’obligatorietat d’aportar un justificant o informe de la Dirección General de Tráfico (DGT) com a documentació necessària per presentar recurs en el cas de vehicles donats de baixa o sostrets. Per la seva banda, l’Agència Tributària de Catalunya reforçarà els mecanismes per agilitar al màxim el procés de comprovació dels recursos rebuts i la posterior devolució dels cobraments que es confirmin indeguts, juntament amb els interessos corresponents.

Aquestes mesures s’emmarquen en la col·laboració iniciada fa anys entre l’Agència i la DGT i, en aquest cas concret, en el treball conjunt dels dos organismes per millorar l’intercanvi d’informació i minimitzar les incidències que poden sorgir durant el primer any de posada en marxa de l’impost, amb l’objectiu de facilitar la gestió als ciutadans.

Un tribut per fer front al canvi climàtic

Atès que es tracta d’un impost nou, el passat mes de maig, el Govern va publicar el padró provisional per tal que els contribuents poguessin comprovar si les dades de la liquidació eren correctes. Gràcies a aquest pas previ, es va poder fer una depuració de les dades facilitades per la Dirección General de Tráfico a l’Agència per poder implementar aquest tribut mediambiental. A dia d’avui, l’ATC ha enviat 500.000 notificacions i ha rebut 3.000 recursos.

L’Impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica va ser creat el 2017, i posteriorment incorporat a la Llei 16/2017, de l'1 d'agost, del canvi climàtic, en línia amb les recomanacions del FMI, l’OCDE i la Comissió Europea que aposten per la fiscalitat verda com una eina imprescindible davant la crisi mediambiental i d’emergència climàtica. La seva recaptació va destinada a nodrir a parts iguals dos fons: el Fons climàtic i el Fons de patrimoni natural.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 71

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia