Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La consellera Jordà, durant la seva intervenció

La consellera Jordà anuncia una moratòria d'infraestructures d'incineració de residus

query_builder   3 novembre 2021 12:39

event_note Nota de premsa

La consellera Jordà anuncia una moratòria d'infraestructures d'incineració de residus

  • La mesura, que s’incorporarà a la Llei d’acompanyament dels pressupostos, implicarà que no se n’obrin de noves, que no s’ampliïn les existents i que s’elabori un pla de tancament i desmantellament
La consellera Jordà, durant la seva intervenció al Parlament
La consellera Jordà, durant la seva intervenció al Parlament

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha anunciat aquest dimecres al ple del Parlament que el Govern aprovarà una moratòria d’infraestructures d’incineració de residus. La mesura s’incorporarà a la Llei d’acompanyament de pressupostos que aprovarà el Govern en els propers dies.

Jordà ha recordat que “el cost ambiental del tractament de residus preocupa el Govern de la Generalitat ja que les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle suposen vora el 6% de les emissions globals del país, i en el cas de les associades concretament a la incineració un 1,4%”.

Per això, la consellera ha anunciat que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural durà a terme una moratòria sobre la incineració de residus, que serà de dos anys, i que implicarà que no se n’obrin de noves, que no s’ampliïn les existents, i que s’elabori un pla de tancament i desmantellament de les incineradores existents.

La consellera ha finalitzat la seva intervenció al Parlament agraint la feina i la pressió exercida per totes les entitats i plataformes ecologistes del país que, des de fa anys, treballen perquè el país avanci cap al residu zero, especialment CEPA, la Federació d’Ecologistes de Catalunya i la Plataforma Ciutadana Residu Zero.