Educació

Fotografia

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura el nou edifici de l'Escola Quatre Vents de Copons

query_builder   5 novembre 2021 14:59

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura el nou edifici de l'Escola Quatre Vents de Copons

  • El conseller també ha estat a Bellcaire d’Urgell per visitar l’Escola Bonavista, la Llar d’infants Sol Solet i l’Institut Ermengol IV. A l’institut, s’ha reunit amb els delegats i delegades dels diferents cursos d’ESO i batxillerat
Fotografia Copons

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat avui el nou edifici de l’Escola Quatre Vents-ZER Vent d’Avall de Copons, conjuntament amb l’alcalde, Àlex Prehn. El conseller ha destacat que el més important d’un edifici, d’una escola, és el que hi passa dins. I s’ha adreçat als alumnes: “És així com aprendreu a conèixer el món: amb curiositat, investigant, fent-vos preguntes, agafant perspectiva. I amb l’ajuda de les vostres mestres i les vostres famílies. Si esteu disposats a aprendre, ningú no us podrà parar”.

 

L’edifici de l’Escola Quatre Vents és l’antiga rectoria de Copons, espai municipal que s’ha reformat per poder acollir l’escola rural. El projecte de rehabilitació ha tingut un pressupost de 630.000 euros, dels quals el Departament d'Educació n’ha aportat 350.000, i la resta han anat a càrrec de l’Ajuntament.

 

L’acte ha començat amb la descoberta de la placa inaugural, seguit pels parlaments de les autoritats i de representants de l’alumnat del centre. En acabar, el conseller d’Educació ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha mantingut una reunió amb l’equip directiu.

 

L’escola té una matrícula de 58 alumnes entre P3 i 6è de primària, i forma part de la ZER Vent d’Avall, juntament amb l’escola Sant Roc de Castellfollit de Riubregós, l’escola Font de l’Anoia de Sant Martí de Sesgueioles i l’escola Mare de Déu del Portal de Els Prats de Rei. Gonzàlez-Cambray ha remarcat la importància de l’escola en els entorns rurals: “El Departament d'Educació i el Govern del país aposta pels entorns rurals. Creiem que tots els alumnes del país, visquin on visquin, han de tenir igualtat d’oportunitats. Per tant, dins de l’entorn rural, aquest Govern fa una aposta clara i el proper curs 2021-2022 hi haurà gratuïtat a l’educació infantil 2, l’I2. L’escola fa poble, i quan batega una escola, batega un poble”.

 

Fotografia

A continuació, el titular d’Educació s’ha desplaçat a Bellcaire d’Urgell, i conjuntament amb l’alcalde, Jaume Montfort, ha visitat diferents centres educatius del municipi: la Llar d’infants Sol Solet, l’Escola Bonavista i l’Institut Ermengol IV.

 

A l’institut, Gonzàlez-Cambray ha mantingut una trobada amb els delegats i delegades dels diferents cursos d’ESO i batxillerat, i s’ha reunit breument amb membres de la directiva del centre. A la trobada amb l’alumnat delegat de classe, el conseller ha volgut copsar de primera mà les inquietuds dels joves i saber les opinions i resoldre els dubtes dels diferents temes relacionats amb l’educació.

 

 

5 de novembre de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia