Protecció Civil

Protecció Civil desactiva l'ALERTA del pla PLASEQCAT per una fuita en una indústria de Llorenç del Penedès

query_builder   5 novembre 2021 18:54

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'ALERTA del pla PLASEQCAT per una fuita en una indústria de Llorenç del Penedès

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’ALERTA deul Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per fuita en una vàlvula d’un tanc de diòxid de carboni a la indústria Baker & Baker Spain, ubicada al carrer de l’Empalme de Llorenç del Penedès (Baix Penedès).

L'avís s'ha rebut a les 17:05 hores d'avui al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil.

La fuita de diòxid de carboni estava situada a la vàlvula de canalització entre un camió cisterna un tanc. S’ha produït en el moment que estava realitzant el procés de descàrrega del producte.

Al lloc de l’incident s’hi han desplaçat 8 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, entre les quals dos Furgons de Risc Químic i el Grup Operatiu de Suport (GROS) sanitaritzat. Un cop realitzades diverses mesures de seguretat, entre les quals el desallotjament preventiu del personal de l’empresa, Bombers han accedit a l’interior de les instal·lacions juntament amb el tècnic responsable de l’empresa. Han localitzat i tancat la vàlvula, donant per controlada la fuita de producte al voltant de les 18.00h.

La fuita ha generat un petit núvol arran de terra a dins del recintes exterior de les instal·lacions, el qual no ha causat danys personals.

Un cop s’ha donat per controlada la fuita del producte, Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla PLASEQCAT i l’ha deixat en fase d'accident de categoria 1 poc important fins a la retirada dels operatius que es troben al lloc.