Protecció Civil

Mapa de fort onatge

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla PROCICAT per la previsió de fort onatge a partir de la propera matinada a l'Empordà

query_builder   5 novembre 2021 20:50

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla PROCICAT per la previsió de fort onatge a partir de la propera matinada a l'Empordà

Mapa fort onatge
Mapa de fort onatge

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort onatge a partir de la propera matinada i fins diumenge.

Segons informa l’SMC a partir d'aquest vespre fins diumenge a la nit es preveu que les onades puguin superar els 2,5 metres (maregassa) a l’Empordà, Selva, Baix Llobregat, Barcelonès, Baix Ebre i Montsià. L’episodi de fort onatge afectarà en especial l’Empordà, on es preveu que les onades puguin superar els 4 metres (mar brava). També hi haurà notable mar de fons de component est.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Trobareu tots aquests consells a interior.gencat.cat/onatge

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.