Empresa i Treball

.

Empresa i Treball obre demà la línia d'ajuts directes per als comerços i la restauració d'Alcanar afectats pels aiguats de setembre

query_builder   9 novembre 2021 10:30

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball obre demà la línia d'ajuts directes per als comerços i la restauració d'Alcanar afectats pels aiguats de setembre

  • Amb aquesta línia extraordinària, dotada amb 500.000 euros, el Govern vol ajudar a reactivar els sectors del comerç al detall, la restauració i els serveis del municipi d’Alcanar afectats pel temporal de pluja del passat 1 de setembre
  • S’hi podran acollir els autònoms, microempreses i pimes amb establiment a peu de carrer que hagin tancat degut als danys. L’ajut serà de fins a 3.000 euros si el tancament ha estat entre un i set dies, i de fins a 8.000 euros en el cas de més de 7 dies.
  • L’ajut es pot demanar telemàticament a través de Canal Empresa a partir de demà 10 de novembre i fins el 23 de novembre a les 15h


El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), obrirà demà els ajuts directes adreçats als comerços i negocis de restauració afectats pels aiguats de principis de setembre a Alcanar.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dilluns la convocatòria d’aquesta línia extraordinària, dotada amb 500.000 euros, amb què el Govern vol contribuir a reactivar els sectors del comerç al detall, la restauració i els serveis del municipi d’Alcanar afectats pel temporal.

El tràmit telemàtic per demanar els ajuts a través de Canal Empresa estarà actiu des del 10 de novembre fins el dimarts 23 de novembre a les 15h.  

Fins a 3.000 € per a establiments que hagin tancat d’un a set dies, i fins a 8.000 € en cas de més de set dies de tancament.  

S’hi poden acollir els autònoms, microempreses i pimes dels sectors del comerç al detall, serveis assimilats (tallers mecànics, copisteries, tintoreries, immobiliàries, perruqueries i salons d’estètica entre d’altres) i restauració, amb almenys un establiment a peu de carrer que hagin sofert danys.

Els ajuts consistiran en una aportació en funció dels dies de tancament: fins a 3.000€ en el cas d’establiments que hagin tancat entre un i set dies; i de fins a 8.000€ si els danys han obligat a tancar els negocis durant més de set dies per realitzar les tasques de reparació i condicionament.

La sol·licitud s’ha de tramitar telemàticament a través del portal Canal Empresa, utilitzant els models normalitzats disponibles a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o del Departament d’Empresa i Treball.

La documentació requerida i informació addicional es pot consultar a les bases publicades i a la convocatòria.  

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________