President

El president Aragonès a la 26a Nit de l'Empresari (foto: Jordi Bedmar)

El president Aragonès aposta per "crear riquesa per repartir oportunitats" gràcies als "pressupostos de la reconstrucció"

query_builder   9 novembre 2021 21:34

event_note Nota de premsa

El president Aragonès aposta per "crear riquesa per repartir oportunitats" gràcies als "pressupostos de la reconstrucció"

El president Aragonès a la 26a Nit de l'Empresari (foto: Jordi Bedmar)
El president Aragonès a la 26a Nit de l'Empresari (foto: Jordi Bedmar)

  • El cap de l’Executiu afirma que la capacitat inversora del Govern “farà un salt qualitatiu i quantitatiu” durant la 26a Nit de l’Empresari
  • Demana impulsar les “transformacions” que necessita el país de “forma compartida”

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha apostat avui per “crear riquesa per repartir oportunitats” gràcies als pressupostos del 2022, uns comptes que ha qualificat “de la reconstrucció”, que permetran fer un “salt qualitatiu i quantitatiu en la capacitat d’inversió de la Generalitat”. Tal i com ha explicat, amb el Pressupost 2022 “ens comprometem a invertir prop de 4.000 milions d’euros a projectes encaminats a assegurar el progrés econòmic i social del país”. El president ha fet aquestes declaracions durant la 26a Nit de l’Empresari, organitzada per Cecot, que s’ha celebrat aquest vespre al Teatre Principal de Terrassa.

El cap de l’Executiu ha afirmat que estem davant dels pressupostos “més expansius” dels darrers anys, que ens permetran actuar “com un autèntic estat emprenedor” amb voluntat d’acompanyar els projectes empresarials amb més capacitat de generar prosperitat compartida i per tant contribuir a millorar la vida del conjunt de la ciutadania.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha recordat que amb 38.000 milions de despesa “trenquem de forma definitiva amb la necessitat d’atendre les urgències del dia a dia i comencem a definir com volem que sigui el país a mitjà termini des del punt de vista social, econòmic, ambiental i cultural”. Per aquest motiu, ha assegurat que “som en un moment transcendental” i “hem de posar-hi tota l’ambició”.

El president Aragonès ha aprofitat la seva presència a la 26a Nit de l’Empresari per recordar que des del Govern “tenim la voluntat d’emprendre conjuntament amb les iniciatives privades més transformadores, que tinguin un impacte positiu en la societat”. En aquest sentit, ha fet una crida a “recuperar la iniciativa i tornar a fer avançar el país” després de la pandèmia de la Covid-19. Tal i com ha explicat, des de l’Executiu es vol impulsar el diàleg i la concertació per afrontar les transformacions que necessitat el país de forma “compartida”. En aquest sentit ha subratllat la rellevància d’impulsar el nou Pacte Nacional per a la Indústria i dirigir les inversions dels Fons Europeus Next Generation a fer realitat projectes transformadors. “La lluita contra el canvi climàtic canviarà la nostra manera de viure, o a afrontem aquesta transformació o ens vindrà donada de fora, i d’aquest repte n’haurem de sortir creant llocs de treball de qualitat”, ha conclòs.

 

Durant l’acte, el president Aragonès s’ha encarregat de lliurar, juntament amb el president de la Cecot, Antoni Abad, els Reconeixements al Progrés Empresarial. Per part del Govern, també hi han assistit el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina.