Interior

El conseller Elena rep una cinquantena dels 382 nous vehicles dels Mossos d'Esquadra

query_builder   11 novembre 2021 10:41

event_note Nota de premsa

El conseller Elena rep una cinquantena dels 382 nous vehicles dels Mossos d'Esquadra

Foto grup
  • Amb una inversió de 28’6M€, els nous vehicles serviran per reforçar les unitats de seguretat ciutadana i es repartiran per tot el territori 

 

  • Elena ha destacat que el nou pressupost permetrà “fer una policia més pròxima, més social i que atengui a les necessitats de la gent”

 

  • La nova retolació dels vehicles de seguretat ciutadana i la incorporació de noves tecnologies milloraran la seguretat dels efectius policials i de la ciutadania  

     

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, ha visitat aquest matí el Complex Central dels Mossos d’Esquadra per veure de primera mà l’arribada dels primers cinquanta nous vehicles del cos de Mossos d’Esquadra dels 382 que es repartiran per tot el territori i que s’incorporaran progressivament.

Amb aquesta inversió, d’un total de 28’6M€, els nous vehicles es destinaran a reforçar les unitats de seguretat ciutadana, que com ha destacat el conseller Elena “és justament el servei de la policia de proximitat”. “Des del punt de vista de seguretat, amb les noves incorporacions i prestacions, estem fent una aposta molt seriosa al servei de les unitats de seguretat ciutadana perquè els agents puguin fer millor la seva feina”

Elena ha explicat que “amb aquests nous vehicles fem un pas més per renovar tota la flota”. Tal com ha recordat, “els 382 que s'incorporen aquest any se sumen als 400 que ja van arribar l'any passat, i a la licitació de 400 més que farem per l'any que ve per renovar tota la flota”.

El titular d’Interior també ha recordat que “enguany hem fet una aposta pressupostària molt rellevant des del punt de vista del personal. Hi ha una convocatòria de 840 nous agents l’any vinent que se suma a la incorporació d’enguany de 775 agents nous, en aquesta línia fixada en l’horitzó 2030 per fer encara més una policia més pròxima,  més social i que atengui més les necessitats de la gent”.

Nova imatge

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra va començar a patrullar l’any passat amb els nous models de vehicles de seguretat ciutadana, de la marca Seat Ateca i Seat Arona, que incorporen una nova imatge corporativa del Cos després de mantenir l’actual des de l’any 1993 quan es va iniciar el desplegament. .

A banda del nou logotipat, que millora la visibilitat del vehicle, la nova flota de seguretat ciutadana incorpora també una important renovació tecnològica que suposa una millora mediambiental i de la seguretat activa i passiva dels agents i de la ciutadania. 

Colors del servei policial

La nova imatge corporativa combina els colors propis del servei policial: blau, blanc i vermell i assegura una visibilitat màxima a 250 metres de distància, superant l’actual distància que s’estableix a un màxim de 100 metres en funció de la franja horària del dia. La millor visualització del vehicle es produeix gràcies a la inclinació de les franges laterals que accentuen la identificació del vehicle i tots els escaquers i textos són reflectants en vermell/ blau. El capó és de color blau per millorar la identificació policial i amb la paraula Policia que augmenta de mida per tenir millor visibilitat. 

Noves prestacions per millorar la feina policial

Els nous vehicles incorporen una càmera frontal amb capacitat per retransmetre les imatges al Centre de Coordinació, millorant així la presa de decisions, a més d’una càmera al kit de detinguts com una aposta per una major garantia de drets de les persones detingudes. 

S’incorpora, a més, un programa que gestiona les flotes de tot el parc mòbil, la qual cosa permet remotament fer el seguiment de les incidències dels cotxes policials. També hi ha sistemes de mans lliures per les comunicacions via ràdio i un aparell que permet la consulta de dades de les tabletes corporatives de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra  a través del sistema multimèdia del vehicle.

37 dels nous vehicles incorporen tracció a les quatre rodes, i s’han repartit tenint en compte l’orografia de cada comissaria, les condicions climatològiques i la tipologia de flota que tenen sense renovar.

Les prestacions operatives del nou vehicle respecten les recomanacions de salut laboral de la Subdirecció general de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del departament Interior. 

Fa cinc anys es va iniciar un estudi amb l’objectiu de millorar la visibilitat dels vehicles per assolir una major seguretat dels efectius policials, a través de la utilització del vehicle com a eina de senyalització. Aquest estudi sobre uns primers esbossos, va ser modificat en diverses ocasions, a mesura que s’aplicaven criteris basats en el patró Battenberg, que determina els requisits de visibilitat per millorar la seguretat a la policia del Regne Unit, i que actualment es pren com a referència arreu del món.

També s’han incorporat als vehicles cascos i defenses d’ordre públic, per intervencions puntuals i s’ha redissenyat la distribució del maleter a través d’una distribució dels materials més operativa i eficient, com per exemple amb un canvi de lots a disposició dels efectius policials de millors prestacions.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia