Administració i Funció Pública

La consellera Vilagrà i la directora de l'AOC

Consellera Vilagrà: "Cal un nou pacte per a un nou model català d'Administració digital"

query_builder   11 novembre 2021 13:59

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "Cal un nou pacte per a un nou model català d'Administració digital"

En la cloenda del Congrés Govern Digital 2021, la titular de la Presidència ha apel·lat a la col·laboració entre les administracions públiques per esdevenir un país plenament digital

La consellera Vilagrà i la directora de l'AOC, Àstrid Desset

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha fet la cloenda del Congrés Govern Digital 2021, que ha tingut lloc a Barcelona els dies 9, 10 i 11 de novembre. En la seva intervenció, ha defensat la necessitat d’un nou pacte entre les administracions públiques catalanes per fer front als reptes que representa la construcció d’un país digital.

La consellera ha recordat que Catalunya va ser pionera el 2010 en la definició d’un model propi d’Administració electrònica. “Ara ens cal un nou pacte per a un nou model català d’Administració digital”, que permeti donar resposta als reptes de l’Administració del segle XXI.

“En l’àmbit de la Generalitat tenim un bon punt de partida, amb el Decret d’Administració Digital”, ha explicat, “que estableix les bases per oferir nous serveis públics basats en la personalització i la proactivitat i on el govern de la dada és l’eix vertebrador d’aquesta transformació”. Amb tot, ha destacat la necessitat d’anar més enllà, cap a “una governança a nivell de país”, amb serveis comuns que proporcionin eficiència i facilitin la relació de la ciutadania amb les administracions.

La consellera ha acabat la seva intervenció expressant el desig de saber aprofitar tot el que la crisi ens ha ensenyat. “Que totes les lliçons que diem que hem après no s’oblidin i es materialitzin en projectes reals i tangibles, i que transformem de veritat les nostres administracions i tinguem la capacitat de reforçar els espais i solucions de col·laboració i cooperació per construir un país plenament digital”, ha dit. “I que, com a administracions, posem sempre les persones en el centre”.

El Congrés de Govern Digital està organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i Localret, i és el fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de la transformació digital del sector públic. Durant tres dies s’hi han portat a terme 83 activitats combinant la presencialitat i la participació en línia i ha comptat amb 2.190 persones inscrites.

1  

Imatges

La consellera Laura Vilagrà i la directora del Consorci AOC, Àstrid Desset, en la cloenda del Congrés Govern Digital 2021

La consellera Laura Vilagrà i la directora del Consorci AOC, Àstrid Desset, en la cloenda del Congrés Govern Digital 2021 228

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia