Interior

ED

El calendari solidari 2022 de Mossos d'Esquadra fa un reconeixement a treballadors essencials i sectors econòmics afectats per la Covid19

query_builder   15 novembre 2021 20:04

event_note Nota de premsa

El calendari solidari 2022 de Mossos d'Esquadra fa un reconeixement a treballadors essencials i sectors econòmics afectats per la Covid19

Foto Calendari Solidari ME

 

  • El calendari es pot comprar per 5 euros a través de la botiga virtual de la casa dels Xuclis de l’AFANOC i a més de 600 punts distribuïts per tot Catalunya
  • El conseller Elena ha dit que el calendari “és un tresor i una mostra del compromís dels Mossos d’Esquadra”
  • Enguany, els beneficis es destinaran a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) i a les associacions La sonrisa de Eric, La lucha de Abril, Leo es mi ángel, Federació Autisme Catalunya i l´Hospital de Sant Joan de Déu

 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat del director general de la Policia, Pere Ferrer, i el major del Cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha encapçalat aquesta tarda l’acte de presentació del calendari solidari 2022 dels Mossos d’Esquadra. El calendari vol ser un reconeixement i un homenatge a aquells treballadors essencials, comerciants i empresaris que han vist com la pandèmia capgirava el seu dia a dia. El calendari es pot comprar per 5 euros a més de 600 punts de venda i també online a través de la botiga virtual de la casa dels Xuklis de l’AFANOC. En aquesta edició els beneficis obtinguts aniran destinats a diferents entitats solidàries i es repartiran entre l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya / AFANOC - La Casa dels Xuklis, associacions de famílies dels Mossos que tenen fills que pateixen malalties minoritària i associacions dedicades a malalties infantils: La sonrisa de Eric, La lucha de Abril, Leo es mi ángel, Federació Autisme Catalunya i l´Hospital de Sant Joan de Déu.

En la presentació, el conseller ha dit que aquest calendari “és un tresor i una mostra del compromís dels Mossos d’Esquadra”. “La tasca dels Mossos va molt més enllà del que s’acostuma a veure, i aquest calendari n’és una bona mostra”, ha destacat. 

Elena també ha remarcat el valor del calendari solidari com a “treball en equip i com a projecte que suma sinèrgies”. “És possible gràcies a la feina voluntària d’un munt de persones implicades, algunes de les quals sou avui aquí. Darrere d’aquest calendari hi ha molt d’amor. Els mossos sou servei públic i servei públic vol dir donar-se als altres. I avui s’expressa d’una manera meravellosa”.  “Expressa del que és la nostra policia, els valors del cos”, ha tancat. 

Per la seva banda, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha afirmat que “és el primer calendari que fem conjuntament amb tots els cossos operatius i tots els nens que hi surten són fills de membres d’aquests cossos. I això és una satisfacció molt gran”, ha explicat. 

El major del Cos, Josep Lluís Trapero, ha agraït “la implicació de totes les unitats dels mossos en l’elaboració del calendari perquè és una una eina per ajudar els col·lectius més vulnerables”. 

Les imatges del calendari reflecteixen l’empenta, la col·laboració i la resiliència amb què la societat ha afrontat aquest nou repte.  Així, les fotografies que il·lustren cada mes del calendari volen ser una mostra representativa de tots aquests professionals que han viscut directament la crisi de la pandèmia. Alguns d’ells, en primera línia amb la malaltia, com els serveis d’emergències, l’hotel medicalitzat de plaça Espanya, centres hospitalaris com l’hospital Universitari d’Igualada o el German Trias i Pujol, farmàcies o residències de gent gran. D’altres, amb gran repercussió social, com el sector educatiu i el Banc dels Aliments. El sector de la restauració, petit comerç, el món esportiu i l’Aeroport de Barcelona també tenen lloc al calendari com a representació d’alguns dels sectors econòmics que s’han vist afectats. En totes les imatges surten nens i nenes amb malalties a les quals s’ajudarà a través dels donatius gràcies a la col·laboració amb les diverses associacions i entitats.

Enguany, se n’han editat 20.000 exemplars, 2.000 més que en l’anterior edició. Per primera vegada en aquest projecte solidari, i iniciant un nou un camí cap a un calendari més inclusiu, d’entre les 20.000 unitats que s’han imprès, 25 unitats tindran una targeta regal, que s’ha fet conjuntament amb la ONCE, i es podrà llegir en Braille i en llengua de signes.

Com cada any, els millors moments de la realització del calendari es recullen en un making of, que aquest any té com a banda sonora la cançó “Petits grans herois”, cedida de manera solidària i altruista pel cantant Xaviss, que n’és l’autor i alhora l’intèrpret.

Gairebé mig milió d’euros recaptats en les vuit edicions anteriors

En les vuit edicions anteriors d’aquesta iniciativa solidària ja consolidada al cos de Mossos d’Esquadra, s’han obtingut un total de 479.122 euros que s’han destinat a projectes i teràpies adreçades a la millora de la qualitat de vida de persones afectades per la malaltia de l’Alzheimer i del càncer infantil. Així, al marge d’AFANOC, el cos de Mossos d’Esquadra han col·laborat també amb la Federació d'Associacions de familiars d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC). L’edició del 2021, amb 78.000 euros, ha sigut la que ha tingut fins ara una major recaptació.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia