Empresa i Treball

Inspecció de Treball de Catalunya

La Inspecció de Treball de Catalunya proposa una sanció de 730.000 euros a franquícies de l'empresa CONDIS per competència deslleial

query_builder   16 novembre 2021 10:46

event_note Nota de premsa

La Inspecció de Treball de Catalunya proposa una sanció de 730.000 euros a franquícies de l'empresa CONDIS per competència deslleial

  • La investigació inspectora s’ha dut a terme a Barcelona, en col·laboració amb les forces i cossos de seguretat, amb un total de 8 empreses i 14 centres de treball afectats.
  • La manca de contracte de persones estrangeres, la falta d’alta a la Seguretat Social i la cessió il·legal de persones treballadores han estat les infraccions detectades amb major pes liquidatori.

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat un total de 729.370 euros de sanció per a vuit empreses que formen part d’un sistema de franquícies de l’empresa CONDIS, dedicades, principalment, al sector comerç i distribució de productes alimentaris, i actualment en expansió.

La proposta de sanció ve motivada com a resultat d’una actuació feta conjuntament amb les forces i cossos de seguretat el passat mes de juny i en què s’ha constatat una pràctica de competència deslleial per part d’aquestes empreses.

En el decurs de la investigació inspectora, efectuada a catorze centres de treball d’aquestes empreses, s’han detectat importants incompliments en diferents matèries de la normativa laboral: frau en la contractació, manca de contracte de treball, falta d’alta a la Seguretat Social, cessió il·legal de persones treballadores, obstrucció a l’activitat inspectora, infraccions en matèria de jornada laboral i de prevenció de riscos laborals, i treball de menors, entre d’altres.

Com a conseqüència d’aquestes infraccions, la ITC considera que aquest sistema de franquícies ha comès frau de llei i proposa diferents quanties de sanció que, en suma, s’eleven a prop de 730.000 euros.

`