Empresa i Treball

El Govern ha pagat ja 660 milions d'euros dels ajuts a la solvència empresarial

El Govern ha pagat ja 660 milions d'euros dels ajuts a la solvència empresarial

query_builder   17 novembre 2021 11:24

event_note Nota de premsa

El Govern ha pagat ja 660 milions d'euros dels ajuts a la solvència empresarial

  • Entre la primera i segona convocatòria d’aquests ajuts, el Departament d’Empresa i Treball ha atorgat subvencions a 26.926 autònoms i pimes
  • La tercera convocatòria, dotada amb més de 200 milions d’euros, encara està oberta i els autònoms i empresaris poden demanar els ajuts telemàticament a través de Canal Empresa fins al divendres, 19 de novembre
  • Com a novetat, s’hi poden acollir els participants en les anteriors convocatòries. Així mateix, l’ajut cobreix, a més dels deutes a proveïdors i altres creditors financers o no financers, els costos fixos pagats i no pagats, com el lloguer o els subministraments, que ara també són subvencionables
  • Amb la voluntat del Govern d’esgotar la totalitat dels 993 milions d’euros destinats a Catalunya, s’agilitzarà encara més el pagament, que es podrà fer efectiu des de la mateixa inscripció quan es compleixin els requisits


El Govern ha pagat ja 660 milions d’euros dels ajuts a la solvència empresarial, destinats a empreses i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19. Entre la primera i segona convocatòria d’aquests ajuts, el Departament d’Empresa i Treball ha atorgat subvencions a 26.926 beneficiaris, entre autònoms i pimes.

 

Sol·licituds presentades

Beneficiaris

Import atorgat

1a convocatòria

31.241(*)

19.038

510 milions d’€

2a convocatòria

11.731

7.258

150 milions d’€

TOTAL

42.972

26.296

660 milions d’€

(*) D’aquesta xifra, 3.661 sol·licituds no corresponien a cap dels 191 CNAEs de la 1a convocatòria i es van incorporar proactivament a la 2a convocatòria, oberta a tots els sectors econòmics.

Un total de 13.122 sol·licituds han estat inadmeses per no complir els requisits i, a més,  1.997 han desistit. Així, per tant, hi ha 1.557 expedients que estan encara en tramitació, amb requeriments o en  fase d’anàlisi, pendents de resolució.

Tercera convocatòria oberta fins al 19 de novembre

La setmana passada, el 12 de novembre, es va obrir la inscripció prèvia per acollir-se a la tercera convocatòria. Aquesta tercera convocatòria, dotada amb més de 200 milions d’euros —del romanent dels 993 milions destinat a Catalunya pel Reial Decret Llei 5/2021, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial— encara està oberta i els autònoms i empresaris poden demanar els ajuts telemàticament a través de Canal Empresa fins al divendres, 19 de novembre, a les 14 h.

Amb la voluntat expressada pel Govern i compartida amb tots els agents del Consell de Diàleg Social, d’esgotar la totalitat dels fons disponibles d’aquests ajuts, aquesta tercera convocatòria flexibilitza els requisits i amplia els terminis, per tal d’arribar a més potencials beneficiaris.

 En concret, les principals novetats són:

  1. A banda de donar cobertura als deutes pendents, la línia també cobreix costos fixos pagats i no pagats, com lloguers o subministraments.
  2. S’hi poden acollir també les persones i empreses que ja hagin demanat aquest ajut en qualsevol de les anteriors convocatòries, amb independència que se’ls hagi concedit, denegat o estigui encara pendent de resolució, sempre que no hagin rebut l’import màxim.
  3. S’amplia en quatre mesos l’àmbit temporal: és a dir, es donarà cobertura a deutes contrets i costos fixos pagats entre l’1 de març de 2020 i el 30 de setembre de 2021 (sempre que no s’hagin sol·licitat a les anteriors convocatòries)
  4. S’agilitza el pagament, que es lliurarà al sol·licitant des del mateix moment de fer efectiva la inscripció prèvia, si es reuneixen d’entrada tots els requisits.

Els imports màxims dels ajuts són de fins a 3.000 euros, si es tributa per estimació objectiva a l’IRFP (sistema de mòduls), i d’entre 4.000 i 200.000 euros, en la resta de models de tributació.

Segueix-nos a les xarxes
______________________________________________________

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia